Tehnologia „magică” de la festival: cum au ajuns oamenii să plătească fără cash

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200.000 de pasionaţi de film şi muzică au participat la TIFF, Electric Castle şi ShortsUP anul acesta, iar acolo au putut plăti fără cash. Acesta a fost, totodată, cel mai bun an pentru plăţile contactless, noul mod de a achita cumpărăturile prin card.

Plata contactless există în România de prin 2008, dar fără mare succes până în ultimii ani. Odată cu festivalurile din 2015, MasterCard a încercat s-o promoveze direct la standurile cu băuturi şi mâncare. Conform cifrelor publicate azi, este un succes (cel puţin pentru companie şi pentru clienţi, că economisesc timp).

La Festivalul de Film Internaţional Transilvania, ediţia 14, 54% din tranzacţiile bancare realizate cu cardul la casele de bilete au fost făcute în modul contactless, dintre care 89% au fost făcute prin intermediul cardurilor bancare MasterCard şi Maestro. De asemenea, pentru fiecare astfel de tranzacţie, fanii au primit un bilet la film.

La Electric Castle Festival, unde organizatorii au oferit publicului un card dedicat de festival, dar şi opţiunea de a plăti direct la baruri şi în zona de food cu carduri bancare contactless, tranzacţiile contactless cu carduri MasterCard şi Maestro au fost preferate de 65% din cei ce au optat pentru cea de-a doua soluţie. Pe lângă convenienţa adusă de tehnologia contactless, “electricii” care au plătit cu cardurile MasterCard au primit 5% cashback, în mod automat, la fiecare tranzacţie, direct pe card.

În cadrul Marelui Picnic şi al Nopţii Lungi a Filmelor Scurte, evenimente organizate sub umbrela ShortsUP, tranzacţiile cu cardurile contactless au fost preferate de 43% din participanţii care au optat pentru plata prin card. Dintre aceştia, 85% şi-au achiziţionat gustările şi băuturile utilizând cardurile contactless MasterCard sau Maestro şi au beneficiat de reduceri de 10% la fiecare tranzacţie realizată.

Poţi afla mai multe despre situaţia plăţilor contactless în România din interviul derulat la Adevărul Live cu Cosmin Vladimirescu, country manager MasterCard România.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>