Istoria tehnologiei, dată peste cap? Steve Jobs ar fi fost „receptiv” la tablete de 7 inci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steve Jpbs considera că doar tableta de 10 inci poate să ofere experienţa potrivită FOTO: Mediafax

Fondatorul Apple, Steve Jobs a fost recunoscut drept un mare adversar al tabletelor de mici dimensiuni. Cu toate acestea, documente apărute în cadrul procesului dintre Apple şi Samsung par a sugera că Jobs a luat totuşi în considerare o astfel de idee.

Informaţiile au apărut atunci când avocaţii de la Apple au prezentat o serie de mail-uri interne, schimbate între angajaţii Apple. Unul în special a fost foarte interesant. Mail-ul din 24 ianuarie 2011 a fost trimis de şeful diviziei de software de internet, Eddy Cue, iar destinatarii erau Tim Cook, şeful companiei, Scott Forstall, şeful diviziei iOS şi Phil Schiller, şeful diviziei de marketing.

În acest mesaj Cue le-a trimis un e-mail celor trei cu un link către site-ul „GigaOM”, la un articol numit „De ce am renunţat la iPad (Sugestie: Mărimea contează)”.

Iată ce le spunea Cue:

„După ce am folosit şi eu un Samsung Galaxy, tind să fiu de acord cu toate afirmaţiile din articol (exceptând renunţarea la iPad). Cred că există o piaţă pentru 7 inci şi ar trebui să facem şi noi aşa ceva. Am vorbit cu Steve de câteva ori şi a părut foarte receptiv ultima oară. Mi s-a părut că e-mailul, cărţile, Facebook-ul şi filmuleţele erau extrem de bune pe o tabletă de 7 inci. Internetul este cel mai slab nivel, dar e folosibil”, le-a scris Cue.

Cu toate acestea, ştiind experienţa şi modul de a se comporta a lui Steve Jobs, se poate ca acesta pur şi simplu să-i fi răspuns angajatului Apple cu interes, dar să abandoneze ideea încă de la început. Oricum, momentul ales pentru discuţii era deja în 2011, când tabletele de 7 inci începuseră să-şi facă loc pe piaţă.
În 2010, Steve Jobs s-a adresat angajaţilor Apple, odată cu anunţarea rezultatelor financiare şi a făcut mai multe comentarii legate de tabletele de 7 inci.

„Cred că actualele tablete de 7 inci vor fi moarte încă de la lansare. Producătorii vor învăţa lecţia dureroasă că tabletele lor sunt prea mici şi le vor creşte ecranul anul viitor, abandonând clienţii şi dezvoltatorii care au sărit în vagonul de 7 inci cu un produs orfan. Suna foarte amuzant deja!”, le-a spus atunci Jobs angajaţilor Apple.