Cât mai durează până când vom avea smartphone-ul cu ecran care se pliază

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Samsung a demonstrat deja tehnologia

Deşi nu a trecut mult timp de când Samsung a lansat Galaxy S6 şi Galaxy S6 Edge, compania deja anunţă pregătirea apariţiei ecranului pliabil pentru anul viitor.

După lansarea celor mai bune telefoane din istorie, ultimele informaţii arată că Samsung şi LG se află în competiţie pentru lansarea pe piaţă a ecranului care se pliază. Faptul că ambele companii au lansat telefoane cu ecrane curbate nu este o noutate, însă declaraţia unuia dintre oficialii Samsung anunţă un progres în dezvoltarea ecranelor care se pot îndoi cu adevărat.

”Credem că vânzarea telefoanelor pliabile va fi posibilă în 2016”, a declarat oficialul pentru Business Korea, anunţând, totuşi, posibilitatea apariţiei noii tehnologii, dar nu certitudinea.

Ce este ecranul pliabil

Atunci când Samsung şi LG anunţă un ecran flexibil, vorbesc despre acel strat care afişează informaţiile, aflat sub sticla protectoare a telefonului. Ceea ce îl va face pliabil este materialul, companiile renunţând la sticla rigidă, în favoarea unui material flexibil, precum plasticul.

LG aduce primele prototipuri

În afară de lansarea ecranului flexibil, LG inovează în această industrie prin ecranul flexibil transparent, care va permite utilizatorului să privească ceea ce se întâmplă în jurul lui prin ecranul telefonului, la propriu.

”Dezvoltarea tehnologiei care permite ecranului să creeze un spaţiu virtual pe sticlă este finalizată, iar prototipul promoţional este disponibil”, a anunţat unul din oficialii LG.

Deşi viitorul pare promiţător, oficialii marilor companii producătoare de telefoane mobile inteligente au mai anunţat, şi în trecut, apariţia ecranelor flexibile, însă până acum au fost lansate numai telefoane cu ecran uşor curbat.

Indiferent de când aceste tehnologii vor fi disponibile, însăşi lansarea telefoanelor cu ecran curbat este un pas înainte spre apariţia telefoanele care se pot plia.