Carcasa pentru telefon care „fuge“ când vrei să opreşti alarma de trezire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnologia poate fi uneori mai utilă decât ai crede, mai ales când te ajută să nu ratezi vreo întâlnire. O astfel de creaţie e carcasa de telefon care „fuge" de tine.

Cercetătorii japonezi cred că soluţia pentru cei care au prostul obicei de a-şi opri alarma (chiar dacă sunt mai multe, programate din cinci în cinci minute), este o carcasă de telefon printată 3D.

Carcasa are încorporată o placă de circuit, alcătuită dintr-un micro-controller, un convertor serial-USB, motoare, drivere de motor şi encodere rotative. În plus, cu ajutorul unor rotiţe printate tot 3D, carcasa îţi poate „plimba” telefonul pe o suprafaţă plată. Momentan, carcasa vine la pachet cu trei funcţii foarte utile: Runaway Snooze, Hard Push şi Scale Trace.

Runaway Snooze îţi pune telefonul pe fugă atunci când îţi sună alarma, ca să se asigure că nu o să o opreşti, Hard Push îl aduce mai aproape de tine când ai notificări, încurajându-le să le verifici, iar Scale Trace implică aplicaţii practice ale carcasei. De exemplu, o poţi folosi pentru a măsura o suprafaţă, cât se poate de precis. De asemenea, poţi măsura un spaţiu gol, iar telefonul îţi va afişa opţiunea de a căuta mobilă care să se înscrie în cerinţe. Din nou, puteţi vedea o demonstraţie a acestei funcţii în clipul de mai sus.

Află toate detaliile despre acest gadget care se poate dovedi util în dimineţile de iarnă