Soprana Angela Gheorghiu a primit "European Cultural Award" (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angela Gheoghiu, alături de Dominic Meyer şi Jonas Kaufmann

Angela Gheorghiu a primit, vineri seară, la Dresda, European Cultural Award, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Frauenkirche, sub semnul sărbătoririi unui sfert de secol de la unificarea Germaniei. Discursul de laudatio a fost rostit, preţ de câteva minute, de Dominic Meyer, directorul Operei din Viena.

Angela Gheorghiu este singura personalitate culturală din România premiată anul acesta la Dresda, numele său înscriindu-se într-o galerie impresionantă, care îi include, printre alţii, pe regina Silvia a Suediei, fostul premier spaniol Felipe Gonzales şi fostul ministru de externe german Hans Dietrich Gaenscher.

Celebra soprană s-a numărat printre marii laureaţi ai serii, alături de Jonas Kaufmann, Daniel Hope, Manfred Krug, Katrin Sass şi Felipe González. Premiul i-a fost înmânat de Dominic Meyer, directorul Operei de Stat din Viena, care a rostit un laudatio emoţionant, de câteva minute, înainte de a-i acorda distincţia.

"Prin prezenţa mea, România a fost încă o dată reprezentată într-un context al elitelor absolute. M-am simţit fericită şi onorată să mă regăsesc printre laureaţi, dar şi printre prieteni, alături de personalităţi autentice ale Europei", a declarat Angela Gheorghiu, care a rememorat faptul că în Frauenkirche a cântat în urmă cu zece ani.

Angela Gheorghiu, premiantă "European Cultural Award" la Dresda

Fundaţia Culturală Europeană "Pro Europa" decernează Premiile culturale europene o dată la doi ani personalităţilor de anvergură din diferite domenii de activitate, care se disting prin promovarea dialogului între ţările şi regiunile din spaţiul european.