Fiecare italian care îşi serbează majoratul în următorul an va primi 500 de euro de la guvern pentru a-i cheltui pe cărţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Getty Images

Fiecare italian care îşi serbează majoratul între 2 noiembrie 2016 şi 31 decembrie 2017 poate pretinde acum 500 de euro pentru a-i cheltui pe bunuri culturale, ca parte a unei iniţiative lansate către guvernul italian pentru a îmbogăţi viaţa cetăţenilor, transmite The Independent.

Suma poate fi solicitată printr-o aplicaţie numită 18app şi poate fi cheltuită pe cărti, bilete la concerte, bilete la teatru, bilete de cinema, vizite la muzee, excursii în parcurile naţionale şi multe altele.

Schema, care poate fi extinsă dincolo de perioada stabilită, va costa guvernul italian 290 milioane de euro, dar subsecretarul parlamentar Tommaso Nannicini, care a lansat măsura, consideră că aceştia sunt bani bine cheltuiţi.

"Iniţiativa trimite un mesaj clar pentru tineri, amintindu-le că aparţin unei comunităţi care îi întâmpină odată cu atingerea vârstei de adult", a declarat el pentru Corriere. "De asemenea, le aminteşte cât de important este consumul cultural, atât pentru îmbogăţirea propriei persoane, cât şi pentru consolidarea structurii societăţii noastre", a precizat Nannicini.

Pentru a beneficia de bani, tinerii trebuie să descarce aplicaţia înainte de sfârşitul acestui an, chiar dacă ziua lor de naştere se încadrează în 2017. Prin aplicaţie, se oferă vouchere imprimabile şi care pot fi descărcate, emise de Ministerul Culturii.

Anul viitor, un sistem similar va fi adoptat pentru profesori, acordându-li-se 500 de euro pentru a-i cheltui pe dezvoltarea carierei lor.