Festivalul "25 de ore de teatru non-stop" şi-a pus biletele în vânzare
0Cea de-a VII-a ediţie a Festivalului “25 de ore de teatru non-stop” se va desfăşura anul acesta în 9-10 septembrie. El va fi urmat însă de încă cinci zile bonus (11-15 septembrie), perioadă în care va avea loc câte un spectacol pe seară.
Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc pe 9 septembrie, de la ora 19:00, la Sala Thalia şi va oferi publicului întâlnirea cu spectacolul de comedie "MaRó", pe texte de Csaba Székely, în regia lui Andi Gherghe, produsă de trupa teatrului independentent Yorik Stúdió, din Târgu-Mureş. Textele lui Csaba Székely au fost puse în scenă de nenumărate ori, atât în ţară, cât şi în Ungaria, obţinând importante premii, printre care şi cel oferit de BBC pentru cea mai bună piesă europeană (Do You Like Banana, Comrades?).
MaRó cuprinde zece poveşti haioase, ce prezintă în cheie comico-ironică tensiunile româno-maghiare. A primit Premiul pentru cel mai bun spectacol de comedie la Festivalul Comediei Româneşti de la Bucureşti (ediţia 2016), Premiul pentru interpretare masculină şi feminină, în cadrul aceluiaşi festival, Premiul pentru debut la Bucharest Fringe 2016 şi Premiul special al juriului la Festivalul de Comedie de la Galaţi 2016.
Programul festivalului va continua cu "Rovegan", ora 21:30, Teatrul Gong ― sala de la etaj, un spectacol social, având ca temă migraţia economică şi exodul creierelor.
Lightwave Theatre Company― companie de teatru independent cu păpuşi în mărime naturală, cunoscută publicului datorită spectacolului Reflection, jucat anul trecut în cadrul Festivalul “25 de ore de teatru non-stop”― va fi prezentă la această ediţie cu "Sunt eu, Annabel", pe 9 septembrie, de la ora 23:30, la Hala UNIMAT, un spectacol sensibil, despre o fetiţă care recreează realitatea prin forţa imaginaţiei.
Atrium Classic Cafe va găzdui pe 10 septembrie spectacole de comedie începând cu ora 01:30 până dimineaţă: "Nimeni nu ştie ce e în inima mea", un one-man show cu Florin Coşuleţ, ce aniversează zece ani de când se joacă sold out; "Din înţelepciunea lui Dorel", un spectacol de Andrei Ciopec şi un live show matinal cu Alex Ştefănescu, 7 piese de teatru cântate şi repovestite de Alex Ştefănescu. Tot pe 10 septembrie, începând cu ora 11:30, la Librăria Humanitas, Dan Vasiliu va susţine o conferinţă cu tema ,,Teatrul aflat în căutarea autorului“.
Programul complet al festivalului poate fi consultat pe site-ul respirateatru.ro, precum şi pe pagina de facebook a evenimentului.
Biletele pentru toate spectacolele pot fi achiziţionate de la Agenţia Teatrală (str. Nicolae Bălcescu, nr. 17), Librăria Humanitas (str. Nicolae Bălcescu, nr. 16) sau online― de pe pagina de Facebook a evenimentului, de pe siteul oficial al festivalului şi de pe siteul kompostor.ro. Preţul unui bilet pentru oricare dintre reprezentaţii― cu excepţia celor de la SalaThalia (MaRó şi Povestea Chitarei)― este de 25 de lei (întreg) şi 15 lei (redus pentru elevi, studenţi, pensionari).
Pentru vizionarea comediei MaRó din deschiderea festivalului, spectatorii vor plăti 30 lei (bilet întreg), sau 25 lei (bilet redus pentru elevi, studenţi şi pensionari), iar pentru Povestea Chitarei ―30 lei (bilet întreg) şi 25 lei (bilet redus pentru elevi, studenţi şi pensionari).