Trucuri în bucătărie: cum să toci ceapă fără să lăcrimezi şi cum elimini excesul de grăsime din mâncare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trucuri în bucătărie. FOTO Arhiv

Pentru îndepărtarea rapidă a seminţelor din legume, decojirea uşoară a citricelor sau tocatul cepei fără lacrimi, există câteva trucuri care vă vor face munca mai uşoară.

BrightSide a realizat o listă cu trucuri pe care le puteţi aplica în bucătărie. Fie că vreţi să tocaţi ceapa fără a lăcrima sau să eliminaţi excesul de grăsime din mâncare, sfaturile vă vor fi cu siguranţă de folos.

Îndepărtarea seminţelor din legume

Pentru a îndepărta rapid seminţele de dovleci sau dovlecei, utilizaţi o lingură de îngheţată. Marginea sa ascuţită elimină seminţele cu uşurinţă.

Eliminarea excesului de grăsimi din alimentele gătite

Dacă preăparatul pe care l-aţi gătit se dovedeşte a fi neaşteptat de bogat în grăsime, puteţi să o eliminaţi cu uşurinţă folosind câteva cuburi de gheaţă şi un prosop de hârtie. Înfăşuraţi gheaţa în prosop şi treceţi-o peste grăsime. Gheaţa va acţiona ca un magnet, atrăgând şi solidificând stratul de unsoare.

Utilizaţi folia de plastic ca un bucătar preofesionist

Dacă întâmpinaţi dificultăţi la folosirea foliei de plastic, înseamnă că nu o păstraţi la frigider. Ţinută la rece, folia se comportă mai bine, fiind mult mai uşor de manevrat.  

Decojirea citricelor

Decojeşte citricile mult mai repede punându-le 20 de secunde în cuptorul cu microunde. Coaja se va înmuia, făcând mult mai uşoară această operaţiune.

Îndepărtarea cojilor de ou

Atunci când fierbeţi ouăle, adăugaţi sifon sau oţet în apă. Acest lucru va face mult mai uşoară îndepărtarea cojilor.

Tocatul cepei fără lacrimi

Congelatorul vă poate fi de mare ajutor în această privinţă. Puneţi ceapa la rece timp de 30 minute înainte de a o tăia. Faceţi acest lucru numai dacă intenţionaţi să gătiţi ceapa, nu şi în cazul salatelor.

Hârtie de copt în locul formelor de brioşe

Dacă nu aveţi forme speciale pentru brioşe, utilizaţi hârtie de copt. Această metodă are avantajul de a produce forme originale, care arată mult mai interesant.