Cum să prepari un tort răcoros cu coacăze şi zmeură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pofteşti la un desert cu fructe de sezon? Prepară acest tort aromat de coacăze şi zmeură. Frişca pufoasă şi blaturile au un gust minunat, iar fructele acrişoare şi zemoase te energizează şi te răcoresc rapid.

Pentru blat

500 g unt
10 ouă
600 ml lapte dulce
200 ml apă
1 kg făină
2 linguri zahăr
1 praf de sare

Pentru umplutură

400 g fructe de pădure (zmeură, coacăze, merişoare)
400 ml frişcă bătută

Pentru decor

100 ml frişcă
100 g fulgi de ciocolată albă (sau fulgi de cocos)
zahăr pudră

Preparare

Pentru blaturi, torni laptele şi apa într-un vas neaderent cu pereţii largi, adaugi untul, zahărul, sarea şi aduci lichidul la punctul de fierbere.

Torni toată cantitatea de făină dintr-o dată, amestecând rapid şi energic, cu o lingură de lemn sau tel, pentru a nu se face cocoloaşe. Amesteci până când aluatul se desprinde de pereţii vasului.

Citeşte reţeta completă de tort cu coacăze şi zmeură pe clickpoftabuna.ro