Capitala a găzduit „Bucharest Food Festival“, un eveniment dedicat gurmanzilor şi specialiştilor în gastronomie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucharest Food Festival

Timp de trei zile, capitala a fost gazda „Bucharest Food Festival, Gourmet Edition“, un eveniment dedicat gurmanzilor, bucătarilor, specialiştilor în gastronomie şi tuturor celor pasionaţi de tehnicile şi secretele bucătăriei gourmet.

Aflat a doua ediţie, „Bucharest Food Festival“ este o celebrare în aer liber a artei culinare şi îşi propune să pună Bucureştiul pe harta internaţională a marilor evenimente gastronomice.

Zeci de feluri de mâncare inedite gătite pe loc de chefi cunoscuţi, demonstraţii culinare de excepţie, artişti şi ateliere de bune maniere pentru copii îi imbie pe participanţi să petreacă ore bune în Parcul Herăstrău. În ciuda vremii caniculare, bucureştenii au ieşit din case în număr foarte mare atraşi de deliciile culinare din toate lumea servite afară, la umbra copacilor din Herăstrău.

 Evenimentul reuneşte restaurante recunoscute pentru calitatea şi ineditul preparatelor pe care le servesc, precum şi chefi apreciaţi şi îndrăgiţi de publicul din România (Joseph Hadad, Adi Hădean, Nicolai Tand) „Bucharest Food Festival fiind, în primul rând, o expresie a pasiunii pentru gastronomie. Acesta înglobează o serie de superlative, de la show-urile de live-cooking până la gusturile extravagante, pentru a demonstra că gătitul este o artă sofisticată şi diversificată.

Toate elementele festivalului, de la line-up-ului culinary până la selecţ ia momentelor artistice s-au aliniat pentru a oferi participanţ ilor o experienţă unică, inedită ş i, sperăm noi, încărcată de bucurie.”, subliniază Florin Itu, organizator Bucharest Food Festival.

Evenimentul a reunit pe parcursul celor trei zile de festival o varietate de restaurante recunoscute din Bucureşti şi din ţară. În cadrul festivalului, participanţii au avut ocazia de a gusta preparate din bucătării internaţionale, precum România, Spania, Italia, America, Japonia, Thailanda, India, Moldova, Belgia şi Franţa.

În 2016, festivalul, aflat la prima ediţie, a adunat la un loc peste 50 de restaurante şi proiecte culinare, 10 reprezentaţii muzicale live ale artiştilor locali de renume şi peste 20.000 de pasionaţi de gastronomie, iar anul acesta îşi propune să depăşească cifrele de anul trecut.

Mai multe pentru tine:
Cine este regele care avea cel mai bizar fetiș în dormitor. Nu ”ierta” nicio parteneră
Ce tranzacții suspecte a descoperit Libra Bank în conturile AUR. Ce plăți s-au făcut către patronul Realitatea PLUS, unde Simion și Georgescu sunt lăudați excesiv
Ciucu face bilanțul promisiunilor nerealizate de foștii primari ai Capitalei: „Rușinea e prea mare ca să promit cai verzi pe pereți”
Radu Mazăre, viață de lux în Madagascar. Cum arată resortul fostului primar al Constanței. Bungalow-uri generoase, cu vedere spre Oceanul Indian
Cu ce trebuie să dai pe perdele, ca să miroasă ca în camerele de lux ale hotelurilor de 7 stele. Trucul pe care nimeni nu ți-l spune
Mirabela Grădinaru, criticată de stiliști pentru că ar fi confundat Sfințirea Catedralei cu o… înmormântare: „Nu apari cu doliu pe cap! Nu ești la funeraliile Reginei Elisabeta!” Ce au spus despre Gigi Becali
„Repertoriul movilelor de pământ din județul Timiș” - o parte uitată a istoriei Banatului
Ziua în care Biserica a deschis porțile doar pentru personalități. De ce oamenii de rând n-au avut acces în interior la slujba de sfințire a picturii Catedralei Neamului VIDEO
Locul magic pe care puțini turiști au șansa să-l viziteze. Ce spun doi români care au ajuns aici: „De departe, locul nostru preferat”
Cea mai puternică rugăciune! Spune-o zilnic şi scapi de orice rău
Oamenii din Aninoasa trăiesc de aproape 3 ani în containere: „Au zis maxim 3 luni”