FOTO VIDEO Ferrari trece la motoare turbo odată cu noul California T

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu lansarea facelift-ului modelului California, italienii de la Ferrari au adăugat indicativul "T" numelui maşinii, pentru a evidenţia trecerea Căluţului Cabrat la motoare ce beneficiază de supraalimentare cu turbină.

Cel mai mic model din gamă, California, a fost prezentat zilele acestea sub denumirea de California T, un facelift consistent al vechii generaţii, piperat cu un propulsor nou, turbo. Acesta are ca provenienţă compania-soră Maserati, el fiind întâlnit pe modelele Ghibli şi Quattroporte.

Deşi valorile postate de Maserati nu erau deloc modeste, inginerii Ferrari au regândit injecţia directă a V8-ului de 3.9 litri şi au adăugat o turbină care promite zero turbolag şi acelaşi sunet inconfundabil al motoarelor din Maranello.

Spre deosebire de vechea generaţie, care furniza 490 CP şi 505 Nm dintr-un V8 de 4.3 litri, California T pune la dispoziţia şoferului 560 CP şi 755 Nm dintr-un mai modest V8 de 3.9 litri. Performanţele transpuse pe hârtie de acest motor sunt impresionante: sprintul de la 0 la 100 km/h durează 3.6 secunde, cu 0.2 secunde mai puţin decât cel al modelului California aspirat, în timp ce viteza maximă a crescut de la 312 km/h la 316 km/h.

Tot italienii susţin că facelift-ul poate scoate valori decente şi pentru consum, cel anunţat de producător fiind 10.5 litri / 100 kilometri în regim mixt. Emisiile automobilului din Peninsulă vor atinge minim 250 g CO2 / kilometru.

Turboalimentarea motorului nu este singura modificare de ordin dinamic operată de italieni, noul California T beneficiind acum de un şasiu mai bine adaptat condiţiilor de rulare, o direcţie mai rapidă şi suspensii de ultimă generaţie Magnaride, precum şi de un sistem de frânare carbon-ceramic de-a dreptul impresionant: 100 - 0 km/h se face în doar 34 de metri.

Estetic vorbind, California T se aliniază fidel curentului de design impus de Ferrari şi Pininfarina cu modelele 458 Italia, FF şi F12 Berlinetta, păstrând în acelaşi timp hardtop-ul, un element foarte important pentru un Grand Tourer cu pretenţii. Interiorul a suferit şi el un serios update tehnologic, în habitaclu făcându-şi loc un ecran mai mare pentru sistemul infotainment precum şi cadrane de bord noi, mult mai tehnologizate decât cele ale modelului precedent.

Debutul oficial al noului California T va fi înregistrat luna viitoare, în cadrul Salonului Auto de la Geneva, iar maşina va intra pe piaţă ceva mai târziu în decursul acestui an.