Şarapova, terminată: Rusoaica a ajuns pe un loc jenant în ultimul clasament WTA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Şarapova şi Serena Williams au dominat mulţi ani tenisul feminin. Nici una nu mai e ce a fost, însă dacă americanca de 38 de ani se menţine în Top 10, în schimb, rusoaica e de nerecunoscut.

Maria Şarpoava (32 de ani) a părăsit Australian Open după turul I, în condiţiile în care, oricum, a apărut pe tabloul principal datorită unui wild-card. Şi, după eşecul cu Donna Vekici, rusoaica a spus că nu e sigură dacă va reveni la Melbourne în 2021.

Iar Maria n-a exagerat, atunci când a lăsat de înţeles că finalul carierei e aproape pentru ea. În ultimul clasament WTA, Şarapova a căzut pe locul...371! Maria n-a fost atât de jos, nici în perioada de 15 luni de suspendare pentru consum de Meldonium. Atunci, ranking-ul s-a prăbuşit până pe locul 262, poziţie pe care s-a aflat în clasamentul publicat la 30 aprilie 2017. 

Actuala clasare a Şarapovei e o consecinţă firească a bilanţului ei în circuitul feminin din 2018 încoace: 28 de victorii, 20 de înfrângeri. În acest an, Şarapova are patru înfrângeri în patru partide! 

Coborârea ei în ierarhia WTA înseamnă că ea a fost depăşită şi de foarte multe dintre conaţionalele ei. Concret, în acest moment, în ranking-ul mondial sunt 25 de rusoaice mai bine clasate decât Şarapova, inclusiv unele anonime, precum Amina Anshba (351 WTA), Victoria Kan (245 WTA) sau Varvara Flink (135 WTA). 

5 trofee de Grand Slam are Maria Şarapova în palmares: Australian Open 2008, French Open 2012 şi 2014, Wimbledon 2004 şi US Open 2006.  
Mai multe pentru tine:
Este considerată o delicatesă, însă te poate ucide. Cea mai periculoasă brânză din lume se fabrică în Europa
Povestea Kibuțului, hub-ul gastronomic și cultural de la Gărâna. Un mic restaurant, în finala Destinației Anului 2024 FOTO
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Putin, probabil, nu a ordonat uciderea lui Navalnîi, au estimat serviciile secrete americane
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Mituitorul judecătoarei din Suceava care se droga a evadat din arestul la domiciliu chiar înainte de condamnare
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Recomandări ANPC de 1 Mai: Refuzaţi produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Descalificare la Survivor All Stars România. Cine este concurentul care va părăsi competiția din Republica Dominicană