România are potenţial la curling

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa masculină de curling a României, aflată în stagiu de pregătire la Budapesta, a câştigat turneul Stone Cup fără nicio înfrângere, informează Federaţia Română de Curling.

La turneul din capitala Ungariei au participat 6 echipe, reprezentanţii ţării noastre reuşind să cucerească trofeul după cinci victorii în cinci meciuri disputate. În finală, Romania a învins cu 4-0 o echipa din Ungaria şi a intrat în posesia trofeului Stone Cup.

Între 30 septembrie şi 9 octombrie, România va participa cu trei echipe - băieţi, fete şi mixt - la Campionatul European de curling de la Copenhaga. Echipele sunt antrenate de Sharon Delver Morrison, o experimentată antrenoare canadiană.

Iată componenţa celor trei echipe care ne vor reprezenta în capitala Danemarcei:
Masculin: Allen Coliban, Bogdan Colceriu, Bogdan Tăut, Adi Panaitescu şi Mihai Mardare
Feminin: Crina Novac, Daiana Colceriu, Bianca Neagoe, Diana Butucea şi Ruxandra Dica
Mixt: Allen Coliban, Crina Novac, Bogdan şi Daiana Colceriu

La această primă participare la Campionatul European, Romania porneşte în Liga C europeană şi va întâlni alte 10 echipe. Campionatul contează pentru o posibilă promovare în Liga B europeană.

"Nu vrem să stabilim obiective ambiţioase pentru primul an, afirmă Allen Coliban, preşedintele Federaţiei Romane de Curling. Simpla participare la Europene este pentru noi o mare realizare, având în vedere timpul scurt în care am parcurs acest drum de iniţiere în tainele curling-ului. În maxim 3 ani, dorim să promovăm".

Fiind unul dintre cele mai vechi sporturi de echipa din lume - prima piatră descoperită datează din 1511 - curling-ul a devenit sport olimpic în 1924. Numărul practicanţilor este, la nivel mondial, de aproximativ 1.500.000, fiind unul dintre sporturile cu cea mai rapidă rată de creştere la ora actuală.