RCM Timișoara a câștigat derby-ul cu CSM Baia Mare la rugby

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rugbyştii timişoreni au pierdut doar două meciuri în acest sezon

Pregătită de Chester Williams, campion mondial la rugby în 1995, RCM Timișoara a obținut astăzi, pe teren propriu, o victorie importantă în perspectiva fazei eliminatorii a SuperLigii CEC Bank: 19-13 (6-6) cu CSM Baia Mare.

Iar dacă prima repriză a fost una a transformerilor, Calafeteanu, respectiv Wiringi concretizând câte două penalități, după pauză disputa a adus și primele puncte marcate prin eseuri. Cea dintâi încercare a meciului a fost reușită de Morell, în minutul 41. Wiringi a transformat și astfel campioana a trecut în avantaj: 13-6.

Pusă sub presiune, RCM Timișoara a reacționat, iar până la finalul disputei a marcat 13 puncte. Căpitanul Burcea a culcat balonul în terenul de țintă advers, iar Calafeteanu a transformat, restabilind egalitatea (13-13). Diferența a fost făcută de transformerul bănățenilor, care a fructificat două lovituri de pedeapsă. Astfel formația bănățeană a reușit a doua victorie la rând în fața campioanei en-titre.

Mâine, de la ora 16.00, la București, pe stadionul de rugby din Complexul Sportiv Steaua, echipa roș-albastră va întâlni pe Farul Constanța în celălalt meci din etapa cu numărul 3 a Play-Off-ului SuperLigii.