O fostă speranţă a fotbalului românesc iese la atac: "Mafiotul de Becali mi-a furat visurile, Hagi m-a dezamăgit!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Stoica (stânga), pe vremea când juca la Bruges, contra lui Iniesta (FC Barcelona)

Alin Stoica, băiatul lui Tudorel Stoica, a ajuns la 35 de ani, iar impresia e că talentul său fotbalistic s-a pierdut undeva pe drum.

La 20 de ani marca pe Santiago Bernabeu contra Realului. La 35 de ani, a dat probe de joc la Concordia Chiajna II. Este eroul uneia dintre poveştile cu fotbalişti "născuţi talent, morţi speranţă", cum se spune în jargon fotbalistic.  A fost declarat cel mai bun tânăr din campionatul Belgiei, a jucat de 33 ori în Liga Campionilor şi a luat 10 trofee cu Anderlecht şi Bruges, dintre care 4 campionate.

Toate până în 2004, după care a început. prăbuşirea: Siena, Naţional, Politehnica Timişoara, Gent, Mouscron, Vojvodina Novi Sad, ASU Politehnica Timişoara şi probe de joc la Chiajna.

Într-un interviu acordat DigiSport, Alin Stoica îi arată cu degetul pe Ioan Becali, fostul său impresar, şi pe Gică Hagi, fostul antrenor de la TImişoara:

"Păi am avut noroc, între ghilimele, că l-am avut impresar pe mafiotul. Pe Giovanni Becali. Că dacă nu, eram acum prin alte ţări. Unde trebuia să fiu, de unde am avut contractele pe masă. Ăsta a fost ghinionul meu, că l-am avut pe mafiotul impresar.

Doar două episoade să-ţi povestesc. Trebuia să fi semnat cu Inter, nea Mircea Lucescu mi-a zis. Şi cu Manchester City, era Kevin Keegan antrenor. Însă aşa a trebuit să fie, să se treacă şi Victor în afacere, să fie mai mulţi. Şi cine pierde? Jucătorul. Şi aşa am ajuns la Bruges... Îţi dai seama că visurile mele erau altele, dar mi-au fost furate. Însă am fost minţit. Eram copil, aveam 22 de ani. Dar asta e când te încurci cu oameni care-şi văd doar interesul lor, care nu au habar de fenomenul fotbal, de respect, nu au coloană vertebrală, nu au habar de ce înseamnă să fii loial. Degeaba se intitulează mafioţi, că mafioţii sunt şi ei loiali, loial înseamnă să fii până la capăt cu cine te ajută şi cine-ţi bagă banii în buzunar. 

Şi al doilea moment important a fost la Timişoara, când venisem cu gânduri mari. Şi am fost dat afară degeaba. Pentru mine, Hagi a fost un fotbalist foarte mare, dar ca om m-a dezamăgit. Daniel Stanciu, care nu ştiu cine e, era pe la Giovanni pe acolo prin birou şi îi căra cafelele. I-a spus lui Hagi că vorbeam cu iubita la telefon o oră. Deci nu am voie să vorbesc cu iubita, cu nevasta?".