Marius Niculae, în Scoţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul atacant al lui Sporting Lisabona încearcă să îşi revitalizeze cariera la micuţul club Inverness Caledonian Thistle, fondat în 1994, locul 8 în ultimul sezon. Internaţionalul a

Fostul atacant al lui Sporting Lisabona încearcă să îşi revitalizeze cariera la micuţul club Inverness Caledonian Thistle, fondat în 1994, locul 8 în ultimul sezon. Internaţionalul a refuzat în această vară pe Dinamo şi pe Bursaspor.

La 26 de ani, Marius Niculae e departe de perioada de glorie de la Sporting Lisabona, echipă cu care a câştigat titlul în Portugalia (2002) şi a jucat o finală de Cupa UEFA (2005). După o perioadă nereuşită în Bundesliga, la Mainz, atacantul român a semnat un angajament pe două sezoane cu gruparea de primă ligă scoţiană Inverness Caledonian Thistle.

Noua echipă a lui Niculae e departe de a fi o forţă a primei ligi din Scoţia, fiind fondată în 1994, ca urmare a fuziunii dintre Caledonian Thistle FC şi Inverness Thistle FC.

La Inverness, românul va juca în faţa a maximum 7.500 de spectatori, capacitatea maximă a stadionului clubului. Însă nu o carieră de lungă durată urmăreşte Marius Niculae la clubul cu care a semnat un contract pe două sezoane cu un salariu stagional de 450.000 de euro.

"O să dau 10-15 goluri în campionat"

"Nu e nicio ruşine că voi juca la o echipă mică. Dacă dau goluri acolo, pot ajunge la Celtic sau la Rangers.
Mi-aş dori însă să ajung în Anglia, un campionat care îmi place foarte mult. Dau 10-15 goluri şi ajung în Premier League", şi-a propus fostul internaţional român.

Acesta a mai avut oferte din Turcia, de la Bursaspor, şi de la Dinamo. Conducătorii clubului scoţian sunt încântaţi de aducerea lui Niculae.

"Rar ai ocazia să aduci un jucător de o asemenea valoare gratis. Sunt foarte mulţumiţi de acest transfer pentru că jucătorul a fost dorit de antrenorul Charlie Christie", a declarat preşedintele lui Inverness, Alan Savage. Niculae este al doilea fotbalist român, după Daniel Prodan la Glasgow Rangers, în 1998, care va evolua în campionatul scoţian.