Marica şi Mutu îi dau bătăi de cap lui Piţurcă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accidentările celor doi atacanţi, care ar putea rata amicalul cu Croaţia de pe 11 februarie, nu-i pică deloc bine selecţionerului. Până la „dubla” cu Serbia şi Austria a mai rămas destul de puţin timp. Primul meci este programat pe 28 martie, iar al doilea, pe 1 aprilie.

Doi dintre oamenii de bază ai naţionalei României, Adrian Mutu şi Ciprian Marica, s-au accidentat şi au devenit indisponibili.
Mutu a făcut o luxaţie la umărul stâng, cel la care a mai avut probleme şi-n august.

Atacantul Fiorentinei ar putea reveni pe gazon mai devreme, dacă va purta o cotieră cu silicon protectoare. Cum un necaz nu vine niciodată singur, selecţionerul Victor Piţurcă a mai primit ieri o veste proastă. Conform site-ului oficial al FRF, Ciprian Marica s-a accidentat şi este suspect de ruptură musculară.

Atacantul celor de la Stuttgart se afla cu echipa sa în cantonament în Portugalia, în localitatea Portimao.

În timpul unui antrenament a simţit o durere la coapsa stângă. Pentru a nu se agrava şi mai mult accidentarea, Ciprian s-a întors în Germania pentru un control amănunţit. Selecţionerul are motive de îngrijorare, mai ales că nu prea există soluţii de înlocuire, măcar în cazul „Briliantului”.

„Vrem un atacant care să-l suplinească”

Nu numai Victor Piţurcă este îngrijorat. Şi Cesare Prandelli, antrenorul Fiorentinei, este neliniştit.

 Momentul accidentării lui Adrian Mutu



Italianul a anunţat că în zilele următoare va încerca să facă un transfer. „Accidentarea lui Mutu ne-ar putea schimba politica de transferuri. Fereastra e încă deschisă, aşa că putem achiziţiona un vârf.

Avem nevoie de jucători tineri din echipă. Totul depinde de ei, dacă vor să câştige postul de titulari şi să dea o mână de ajutor echipei în aceste momente grele”, a mărturisit Prandelli, făcând referire la Osvaldo şi Pazzini, doi fotbalişti cărora nu le convine statutul de rezervă şi ar putea pleca de la gruparea din Florenţa.

Luxaţia la cot a lui Adrian Mutu este şi mai dureroasă pentru suporterii viola, ţinând cont că favoriţii lor vor juca pe San Siro, contra lui AC Milan în etapa următoare.