Mani Gyenes este pe 23 la ”general”, Despres a trecut la conducere în Dakar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evoluție foarte bună pentru Mani Gyenes (KTM) în etapa cu numărul 3 din raliul-raid Dakar. Sătmăreanul a terminat pe 21, urcând pe 23 la ”general”! Victoria i-a revenit francezului Cyril Despres (KTM), care este noul lider la moto.

Desfășurată între San Rafael și San Juan, etapa cu numărul 3 a raliului-raid Dakar l-a adus în prim plan pe cel care a avut participări constante și la Red Bull Romaniacs. Învins luni, de Marc Coma, Despres s-a revanșat ieri. Francezul a parcurs cei 270 kilometri ai probei speciale în 3 ore, 48 de minute și 38 de secunde, timpul său fiind mai bun cu 13.04 față de cel al ibericului, care a făcut o eroare de orientare pe traseu – acesta n-a fost identic pentru moto și automobile, iar Coma a rătăcit drumul. ”La kilometrul 170, erau drumuri diferite, iar eu am crezut că am luat-o bine. N-a fost așa! Am fost nevoit să mă întorc. 16 kilometri au fost suficienți”, a spus câștigătorul de anul trecut. 

Despres a fost urmat în etapă de olandezul Verhoeven (Sherco) și portoricanul Goncalves (Husqvarna), la 8.37, respectiv la 8.39. 

O evoluție remarcabilă a avut sătmăreanul Mani Gyenes (KTM). Deși concurează pentru prima dată cu o motocicletă 450, el a reușit să termine pe 21, la 30 de minute și 32 secunde de Despres. Mani ocupă acum un onorant loc 23 la ”general”, având o întârziere de aproape o oră față de lider – Coma este pe 2, la peste 10 minute, iar Casteu pe 3, la 17.16.

Gyenes a avut și ceva probleme tehnice înainte de etapă, însă echipa de asistență tehnică a reușit să le rezolve. ”Luni, pe probă, am simțit că motorul nu mai trage. Unul din filtre a cedat și a intrat mult praf. Nu mai aveam putere și nu am avut cum să forțez. Liviu și Romeo l-au reparat până la ora când a trebuit să plec din bivouac, adică până la 6 dimineața, ora Argentinei”, a spus pilotul.

Celălalt român din cursă, de la moto, Marcel Butuza (KTM), și-a ameliorat și el evoluția, ocupând locul 72 în etapă (la 1h 24.28 de lider), respectiv 79 (la 2h 52.56) în ierarhia întocmită după zile de întrecere.