„Halep, campioană din nou? Mai degrabă nu!“: De ce Simona e privită cu o doză de neîncredere înainte de French Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constănţeanca de 27 de ani a plecat la Paris, fiind considerată de specialişti o pretendentă la trofeu, însă nu suficient de consistentă pentru a repeta performanţa de anul trecut.

Simona Halep se apropie de cel mai important moment al sezonului: French Open 2019. E turneul la startul căruia românca va pierde 2.000 de puncte şi la finalul căruia, în cazul unui parcurs slab, poate ieşi din Top 10!

Chiar dacă a practicat un joc destul de bun pe zgură, în pregătirea pentru Roland Garros, şi rămâne printre favorite la trofeu, Simona e privită cu o doză de neîncredere de unii specialişti. Motivul ţine de faptul că, în ultimele luni, Halep a arătat că are o problemă cu meciurile cu adevărat mari. Probabil, de aceea, are doar trei finale câştigate din ultimele 12, iar dacă trendul va continua, în curând, numărul trofeelor WTA pe care le-a cucerit (18) îl va egala pe cel al finalelor pierdute (17). 

„Românca rămâne o mare luptătoare, dar e prea pasivă în momentele care contează“, au scris italienii de la Tennis Circus. Jurnaliştii de la lastwordontennis.com au plasat-o pe Simona pe primul loc în lista cu favorite la French Open 2019, dar inclusiv ei au subliniat că românca n-a fost suficient de consistentă în această stagiune.

„Deţinătoarea trofeului, Simona Halep, n-a câştigat niciun turneu în 2019, fiind lipsită de consistenţă în acest sezon. Pe zgură, a ajuns în finala de la Madrid şi a fost învinsă în primul ei meci, la Roma. Chiar dacă nu e o mare favorită să câştige French Open, ea are două finale consecutive la Paris, ceea ce înseamnă că rămâne o provocare să o învingi“, a notat sursa citată.

În analiza lor pentru French Open 2019, americanii de la CBS Sports au vorbit cu Gavin Mair, o specialistă a circuitului feminin care, în 2018, a prezis victoria lui Naomi Osaka la US Open. Mair s-a referit destul de mult la Simona Halep în analiza sa: „Sunt şanse mari ca Halep  să nu-şi păstreze trofeul la French Open. Înainte de startul sezonului, antrenorul ei, Darren Cahill, s-a hotărât că nu va mai lucra cu ea. Nu pot să spun că Halep e o jucătoare în scădere, după despărţirea de Cahill. Nici vorbă de aşa ceva! Ea a avut un sezon destul de bun până în acest moment, dar au fost câteva momente în care n-a reuşit să treacă linia de sosire. Şi mă întreb dacă Cahill e ceea ce îi lipseşte Simonei pentru a avea tăria mentală de a câştiga un Grand Slam“.

7 victorii şi două înfrângeri a înregistrat Simona Halep pe zgură în acest sezon, fiind învinsă de Bertens (4 WTA) şi de Vondrousova (38 WTA).  

Ce a făcut Simona Halep la French Open în ultimii cinci ani

An Rezultat Ultimul meci

2018 Campioană 3-6, 6-4, 6-1 cu Stephens

2017 Finalistă 6-4, 4-6, 3-6 cu Ostapenko

2016 Turul IV 6-7, 3-6 cu Stosur

2015 Turul II 5-7, 1-6 cu Lucic-Baroni

2014 Finalistă 4-6, 7-6, 4-6 cu Şarapova

Mai multe pentru tine:
76% dintre români consideră că fumătorii adulți ar trebui să primească informații corecte, fundamentate științific, despre produsele fără fum
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Depozit de droguri „La Casa de Papel“, găsit într-un apartament închiriat. Traficantul, dat în vileag de alt dealer
Șeful Gărzii de Mediu: „Dacă arzi deşeuri, faci puşcărie”. Sancțiuni de sute de milioane au fost date în ultimii trei ani
Zodiile care vor avea parte de vești grozave în Joia Mare. Problemele de sănătate se rezolvă miraculos, iar oportunități financiare apar de nicăieri
Acționarii EVERGENT Investments aprobă dividende de 81,7 milioane de lei, cu un randament de 7,06 %
Carmen Iohannis, schimbare totală de stil, după ce a fost dur criticată că poartă rochii scurte. Cu ce s-a îmbrăcat, de fapt, Prima Doamnă în Coreea
Astăzi este ultima zi în care profesorii beneficiază de tarife preferențiale la Dare to Learn – cel mai mare eveniment educațional din Europa
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Dan Șucu a părăsit Giuleștiul flancat de 6 bodyguarzi. „Te-ai trezit că aici nu vinzi mobilă și te faci de râs”
ORSE: Soluțiile inteligente de consum al energiei trebuie să fie accesibile și celor cu venituri reduse