Gimnastică: Larisa Iordache s-a răzbunat pe americanca Elizabeth Price pentru ce a păţit la Stuttgart

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Larisa Iordache FOTO Reuters

Românca Larisa Iordache a câştigat medalia de aur la etapa de Cupă Mondială disputată la Glasgow (Scoţia). Ea a primit cele mai mari note la sol, bârnă şi sărituri şi s-a clasat pe locul al doilea la paralele, după americanca Elizabeth Price.

Victoria a venit ca o răzbunare dulce pentru Larisa, care în runda precedentă de Cupă Mondială, disputată la Stuttgart, a pierdut în faţa gimnastei din Statele Unite la o diferenţă de doar 0,034.
La aceste etape de Cupă Mondială participă doar cei mai buni 16 gimnaşti ai lumii (8 la masculin şi 8 la feminin), ei fiind aleşi în funcţie de rezultatele obţinute la Campionatul Mondial. Larisa “se bate” pentru supremaţie cu americanca Price şi italianca Ferrari, următoarele două runde urmând a se disputa la Greensboro (SUA, 1 martie ) şi Tokyo (Japonia, 5-6 aprilie). După evenimentul din capital niponă se alege “regina” mondială a gimnasticii. În cursă este angrenată şi o altă sportivă cu origini româneşti,  Roxana Popa Nedelcu, dar ea reprezintă Spania.

Top 5 la Glasgow
1.Larisa Iordache (Rom) 57.932
2. Elizabeth Price (SUA) 57.365
3. Vanessa Ferrari (Ita) 56.633
4. Asuka Teramoto (Japonia) 54.866
5. Roxana Nedelcu (Spania) 54.532