FOTO Michel Platini: „Stadion aveţi, vă mai trebuie fotbalişti!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Michel Platini, preşedintele UEFA, a vizitat ieri Naţional Arena, arătându-se încântat de stadiul lucrărilor, dar a ironizat nivelul valoric al echipei noastre naţionale. Michel Platini a spus că noul stadion, care va găzdui finala Europa League de anul viitor, nu va putea organiza nicio finală de Liga Campionilor din cauza capacităţii scăzute a tribunelor.

Aflat în drum spre Belgrad, unde va asista la finala CE U17, preşedintele UEFA, Michel Platini, a făcut, ieri-dimineaţă, un tur al Stadionului Naţional. Fostul internaţional francez a glumit cu ziariştii la sosirea în Complexul Sportiv „Lia Manoliu" şi a făcut-o şi după ce şi-a început discursul în limba română: „Domnu' primaru' al Capitalei... Eu doar am citit ce-i scris acolo. Am profitat de ocazie pentru a veni acum la Bucureşti, mai ales că în august, la inaugurare, nu voi fi prezent. Sunt foarte mulţumit, foarte încântat de ceea ce am văzut. România este o ţară mare şi merita un asemenea stadion. Aveţi şi o federaţie frumoasă. Vă mai trebuie şi jucători de fotbal buni! Iar eu nu pot să fac nimic în acest sens".

Platini a anunţat că după finala Europa League din acest an, de la Dublin, o echipă de la UEFA se va deplasa la Bucureşti pentru a o pregăti pe aceea de anul viitor. Bun cunoscător a ceea ce înseamnă un proiect de asemenea anvergură - a fost copreşedinte al Comitetului de organizare a CM de fotbal din 1998 -, francezul a subliniat că noua arenă din Bucureşti nu va putea revendica, în viitor, organizarea finalei Ligii Campionilor. „Un astfel de eveniment e greu, dacă nu aproape imposibil de organizat pe arene care au între 45.000 şi 55.000 de locuri, cererea de bilete fiind mult mai mare".

Lefkaritis: „Cheltuielile sunt justificate"

Întrebat dacă se justifică toate cheltuielile făcute la National Arena, Marios Lefkaritis, vicepreşedinte şi trezorier UEFA, a răspuns: „Când am venit aici, prima oară, era o groapă mare, iar acum construcţia e ridicată. Poate că unii văd stadionul şi spun: Nu se mai termină odată! Investiţia a meritat, iar cheltuielile se justifică".

Se lucrează din nou la acoperiş

Prezent la întâlnirea de la Casa Fotbalului, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a dat asigurări că meciul România - Argentina, din 10 august, va avea loc pe National Arena. "Dacă va fi nevoie, se va lucra şi noaptea la stadion". Aflat alături, Ionuţ Lupescu, director general al FRF, a adăugat că gazonul nu ridică probleme, el putând fi rezolvat rapid - se folosesc "covoraşe" de iarbă care se aşază pe pământ. În acest moment s-au reluat lucrările de montare a acoperişului, la ora vizitei lui Platini pe stâlpii de susţinere fiind văzuţi alpiniştii care întindeau cabluri.

Foto: Marian Burlacu