Dinamo, sancţionată drastic cu patru etape înainte să găzduiască derby-ul cu Steaua: Rapid şi Massone, pedepsiţi şi ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incidentele petrecute în tribune în timpul derby-ului Dinamo – Rapid au fost analizate de Comisia de Disciplină FRF, care a luat o serie de decizii dure.

Dinamo şi Rapid s-au ales cu amenzi uriaşe după ce suporterii lor s-au bătut în tribune în timpul meciului direct, disputat, sâmbătă, pe „Arena Naţională“.

Giuleştenii vor fi nevoiţi să plătească 50.625 de lei, în timp ce oficialii formaţiei din „Ştefan cel Mare“ vor fi obligaţi să contribuie la bugetul FRF cu 37.968 de lei. 

Aceste hotărâri pot fi considerate chiar blânde, în condiţiile în care, în mod normal, Dinamo ar fi trebuit să se aleagă şi cu terenul suspendat pentru două etape din cauza unui banner xenofob afişat de galeria „câinilor“. În acest caz, derby-ul Dinamo – Steaua s-ar fi disputat fără spectatori.

Massone, suspendat şi amendat

Dacă cei de la Comisia de Disciplină au fost indulgenţi cu Dinamo şi Rapid, în schimb, ei au tăiat în carne vie în cazul lui Angelo Massone. 

Finanţatorul Ceahlăului a intrat pe teren după înfrângerea echipei sale, acasă, cu Viitorul (1-2) şi a calificat arbitrajul drept o „hoţie pe faţă“. Pentru ieşirea sa, italianul a fost suspendat două luni şi a fost amendat cu 13.600 de lei.