Cea mai lungă sâmbătă pentru Hagi: de când n-a mai câştigat „Regele“ un trofeu ca antrenor şi cum poate lua titlul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Hagi

După 26 de meciuri în sezonul regulat şi alte nouă partide din play-off, totul se rezumă la 90 de minute în această sâmbătă. Sunt minutele care pot influenţa destine şi cariere.

În jurul orei 21.45, Hagi fie că îşi va primi coroana de „Rege“, de această dată ca antrenor, fie că va trăi al doilea cel mai mare eşec în această meserie, după ratarea calificării la Mondialul din 2002 din postura de selecţioner al României.

Calculele sunt simple: Viitorul e doar la mâna ei. Dacă bate CFR Cluj, la Ovidiu, e noua campioană a României! Iar asta la opt ani de la înfiinţare. 

Şi dacă Viitorul nu bate?

Pentru urmăritoarele FCSB şi Dinamo, speranţele la titlu se leagă de un eventual pas greşit făcut de puştii lui Hagi.

*FCSB va câştiga campionatul, dacă bate CS U Craiova, iar Viitorul se împiedică acasă. În caz de egalitate de puncte cu Viitorul, FCSB e dezavantajată de rezultatele directe: 1-3 şi 1-1.

*Dinamo poate termina pe primul loc, doar dacă bate Astra în „Ştefan cel Mare“. Victoria „câinilor“ trebuie să fie coroborată cu remiza sau înfrângerea Viitorului. În caz de egalitate de puncte între Dinamo şi Viitorul pe primele două poziţii, bucureştenii sunt campioni, fiindcă au avantajul rezultatelor directe: 0-0 şi 2-1.

*Dacă Dinamo şi FCSB se vor clasa pe primele două locuri după ultima etapă cu punctaj egal, atunci golaverajul va decide campioana. Asta deoarece rezultatele directe sunt identice: 2-1 şi 1-2.

*Dacă Viitorul, FCSB şi Dinamo vor încheia play-off-ul cu punctaj egal, atunci se face un clasament între ele, caz în care Dinamo e campioană, având cele mai bune rezultate în partidele cu contracandidatele la titlu.

12 ani au trecut de la singurul trofeu cucerit de Gheorghe Hagi ca antrenor: Cupa Turciei cu Galatasaray în sezonul 2004-2005.
Mai multe pentru tine:
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Este considerată o delicatesă, însă te poate ucide. Cea mai periculoasă brânză din lume se fabrică în Europa
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Descalificare la Survivor All Stars România. Cine este concurentul care va părăsi competiția din Republica Dominicană
Recomandări ANPC de 1 Mai: Refuzaţi produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea
Mituitorul judecătoarei din Suceava care se droga a evadat din arestul la domiciliu chiar înainte de condamnare
Povestea Kibuțului, hub-ul gastronomic și cultural de la Gărâna. Un mic restaurant, în finala Destinației Anului 2024 FOTO
Putin, probabil, nu a ordonat uciderea lui Navalnîi, au estimat serviciile secrete americane
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"