Campioană olimpică la judo, suspendată doi ani pentru dopaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportiva chineză Tong Wen, campioană olimpică la judo, a fost suspendată doi ani pentru dopaj de către federaţia internaţională de profil (IJF).

Tong Wen a cucerit medalia de aur la categoria +75 kilograme la Jocurile Olimpice de la Beijing.

"Substanţa interzisă folosită de Tong Wen este clenbuterol", a declarat Zhao Jian, preşedintele Agenţiei Chineze Antidoping.

Administrat în doze mari, clenbuterolul poate mări masa musculară, ventilaţia şi fluxul sangvin.

În acest caz, Tong are toate şansele să rămână fără titlul olimpic.

Mai multe pentru tine:
Focuri de avertisment la granița dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud, chiar în ziua în care Vladimir Putin merge la Phenian
Thailanda, pe punctul de a legaliza căsătoria între persoane de același sex. „Sunt încrezător că legea va trece”
Cum s-a transformat Angela Similea în cei 77 ani. Diva Generației de Aur a trăit o iubire imposibilă: „Nu am avut un amor cu ea ca să mă despart de soţia mea”
VIDEO Noapte albă în Munchen, după victoria superbă cu Ucraina. Moment emoționant creat de fanii României
Cum arată Margareta Pâslaru la 81 de ani. Cine au fost cu adevărat părinții doamnei muzicii românești
Cât de scumpă a ajuns una dintre cele mai faimoase stațiuni de pe litoral. „Lasă că Lidl nu e departe, iar la bulgari ne completăm stocul”
Un nou tip de tratament al tumorii hepatice este realizabil şi în România. „Cu ani în urmă, acest diagnostic însemna automat o condamnare la moarte”
Dragoş Dolănescu, fiul regretatului artist Ion Dolănescu, are planuri măreţe cu moştenirea lăsată de tatăl lui. Ce se va întâmpla cu vila cu 15 camere din Sinaia
Cele 4 zodii care vor fi protejate de Divinitate după solstițiul de vară din 2024. Bani, vacanțe în destinații de vis și o nouă iubire pentru acești nativi
Liderii UE nu au reușit să cadă de acord asupra celui de-al doilea mandat al Ursulei von der Leyen la şefia Comisiei Europene. Care a fost motivul?
Am câștigat și al doilea meci cu Ucraina. Româncele le-au surclasat pe susținătoarele țării vecine GALERIE FOTO