Bute, victorie prin KO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pugilistul român a obţinut, ieri-dimineaţă, titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, după ce l-a învins pe deţinătorul centurii, columbianul Alejandro Berrio. Sud-americanul

Pugilistul român a obţinut, ieri-dimineaţă, titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, după ce l-a învins pe deţinătorul centurii, columbianul Alejandro Berrio. Sud-americanul n-a mai rezistat forţei lui Bute în runda 11

"Bute, Bute, Bute", s-a auzit, dintr-o dată, din piepturile a nu mai puţin de 13.000 de spectatori care au luat cu asalt sala Bell Centre din Montreal.

Era repriza a 11-a a întâlnirii dintre românul Lucian Bute şi columbianul Alejandro Berrio, care luptau pentru titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF.

Atunci, Bute l-a "încolţit" pe Berrio şi l-a supus unei serii de lovituri, columbianul a fost KO şi arbitrul a fost nevoit să oprească partida fără a-l mai număra pe sud-american.

Bute a devenit astfel noul campion mondial IBF la categoria supermijlocie, călcând astfel pe urmele unui Mihai Leu, care în 1997 câştiga titlul WBO, sau a unui Leonard Doroftei, care în 2002 intra în posesia titlului WBA.

"Mi s-a îndeplinit un vis. Am devenit campion mondial. Nu mă aşteptam ca meciul să ţină până în repriza a 11-a. Berrio este cel mai puternic pugilist pe care l-am întâlnit în carieră. Loveşte foarte puternic, dar, din fericire, nu m-a rănit. Sunt mândru de performanţa realizată", a declarat campionul.

17 partide prin KO

După această partidă, Bute a ajuns la 21 de victorii, dintre care 17 prin KO. "M-am aşteptat şi mi-am dorit foarte mult să câştige Lucian, pentru că, pe lângă faptul că e un pugilist extraordinar, el e şi un mare caracter. Eu cred că el va face o propagandă foarte bună pentru boxul românesc", a spus Mihai Leu, acesta fiind completat şi de către Doroftei: "Iată că Bute a reuşit să înregistreze din nou un succes românesc acolo unde ne este locul". Victoria românului a fost lăudată şi de către presa canadiană.

"Lucian Bute nu a ratat şansa de a câştiga primul său titlu mondial. Viaţa de spartan pe care românul a avut-o în ultimii ani a dat roade la Bell Center din Montreal", a notat versiunea electronică a cotidianului "Le Journal de Montreal".

>> Mulţumesc celor din România care s-au trezit dimineaţă ca să vadă meciul meu şi le dedic această victorie. Mamă, te iubesc, ştiu că te-ai uitat la meci!

Lucian Bute,
la câteva secunde după victorie

>> E o victorie extraordinară, ceea ce înseamnă foarte mult pentru boxul românesc. Cu toate acestea, versiunea IBF nu se compară cu versiunea în care am activat eu.

Leonard Doroftei,
fost campion mondial