BOX: Arturo Gatti, învingătorul lui Doroftei, găsit mort într-o cameră de hotel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul pugilist Arturo Gatti a fost găsit mort într-o cameră de hotel din Brazilia, unde se afla de vineri alături de soţia sa, Amanda, şi de fiul lor de un an. Conform raportului poliţiei, în jurul trupului fostului campion mondial era sânge, dar nu s-au găsit urme de înjunghiere sau de împuşcături, cauza morţii lui nefiind încă stabilită cu exactitate.

Născut în Italia dar stabilit la Montreal, în Canada, Gatti a fost unul dintre cei mai spectaculoşi pugilişti profesionişti din lume, un boxer care dădea totul pentru a câştiga, fără a se menaja câtuşi de puţin. Poreclit "Fulgerul", Gatti (37 de ani) a fost de mai multe ori deţinător al centurilor mondiale la categoria superuşoară, la diverse categorii. El s-a retras din activitate în 2007.

În 2004, la Las Vegas, Gatti l-a învins prin KO în repriza a doua pe Leonard Doroftei, redevenind campion mondial al categoriei superuşoare. După acel meci, Doroftei s-a retras din activitate. Cu toate că aceasta a fost singura înfrângere din cariera românului, cei doi au rămas în relaţii cordiale, Gatti fiind de mai multe ori invitat în România să asiste la divese gale de box profesionist.