„Al-Classico” s-a terminat egal cu Rădoi, Ovidiu Petre şi Cociş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rădoi e felicitat de şeicii lui Al Hilal

Dueluri româneşti în derby-ul oraşului Riad! Al-Hilal cu Rădoi printre titulari şi Al-Nassr cu Ovidiu Petre în primul „11” şi Răzvan Cociş pe banca de rezerve s-au „ciocnit” în cel mai aşteptat meci din campionatul Arabiei Saudite.

Trupa pregătită de Walter Zenga a punctat prima, Abdulrahman Al-Qahtani deschizând scorul din penalty (19). Disperaţi să evite un nou eşec după cel din semifinalele Ligii Campionilor Asiei, cei de la Al-Hilal s-au aruncat în atac după pauză. Eforturile lor au fost răsplătite, atunci când Al-Mahyani a restabilit egalitatea (62). Până la final, Al-Hilal a avut ocaziile mai mari, însă derby-ul s-a încheiat 1-1.
Rădoi a rămas fără antrenor.

Dacă Mirel Rădoi şi Ovidiu Petre au jucat tot meciul, în schimb, Răzvan Cociş a fost introdus pe teren de Walter Zenga abia în minutul 77. Partida de duminică seară a fost ultima pentru tehnicianul belgian al celor de la Al-Hilal, Eric Gerets. Acesta şi-a anunţat plecarea după meci, urmând să preia de luna viitoare naţionala Marocului.
În urma rezultatului din derby, Al-Nassr a rămas pe locul trei cu 17 puncte din zece meciuri, cu şase mai puţine decât liderul Al-Ittihad, care are şi un meci mai puţin. Al-Hilal e pe patru cu 16 puncte, însă Rădoi şi colegii săi au jucat doar şase meciuri, având patru restanţe din cauza participării în Liga Campionilor Asiei.