Amber Heard se apără în faţa avocaţilor: „Nu l-am agresat niciodată pe Johnny Depp. Mi-am folosit corpul de multe ori pentru a mă apăra” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE

Amber Heard a respins ferm, marţi, acuzaţiile avocaţilor lui Johnny Depp care o acuză că a fost violentă, manipulatoare şi că a provocat dispute sau şi-a agresat fostul soţ, în timpul procesului de defăimare intentat de actriţă, scrie AFP.

Timp de mai multe ore, Camille Vasquez, una dintre avocatele lui Johnny Depp, a încercat să o descrie pe actriţa în vârstă de 36 de ani drept o provocatoare de multe dispute cu fostul soţ şi adesea prima care lovea.

„Nu l-am agresat niciodată pe Johnny Depp, pe nimeni cu care am avut o relaţie vreodată", a răspuns Amber Heard în faţa tribunalului. "Mi-am folosit corpul de multe ori pentru a mă apăra şi asta includea să lovesc unde puteam ca să scap", a explicat ea, "dacă asta însemna mai degrabă un chip umflat decât un nas spart".

Actriţa, al cărei rol în „Aquaman 2" a fost restrâns din cauza procesului, a negat că a fost vreodată "prima care a lovit". Într-o înregistrare audio la centrul de dezbateri marţi, ea a admis că l-a pălmuit pe Depp într-o dispută din martie 2015 în Australia, unde el se afla pentru a filma a cincea parte din "Piraţii din Caraibe". În această conversaţie înregistrată, actorul afirmă că a trebuit să se refugieze într-o baie din cauza furiei soţiei sale.

În timpul unui alt schimb tensionat, marţi, Amber Heard a trebuit să-şi susţină punctul de vedere cu privire la succesiunea evenimentelor în timpul unui episod deosebit de traumatizant al şederii lor în Australia, când Johnny Depp, sub influenţa drogurilor, ar fi agresat-o sexual cu o sticlă de alcool.

Heard a afirmat că actorul s-ar fi tăiat la un deget după ce a spart un telefon înainte de a o agresa, o versiune pe care avocatul a pus-o la îndoială având în vedere gravitatea acestei răni. Actriţa a admis că nu şi-a scos certificat medical şi nu a consultat un medic după această presupusă agresiune brutală.

În boxa martorilor, actriţa din "Aquaman" a explicat de ce Johnny Depp refuză să o privească de la începutul procesului: "Pentru că este vinovat", a spus ea. "El ştie că minte".

Actorul în vârstă de 58 de ani, care a depus mărturie la sfârşitul lunii aprilie, a recunoscut că a consumat droguri şi alcool, dar a negat că a ridicat mâna asupra lui Amber Heard şi a asigurat că ea era cea violentă.

Amber Heard a denunţat de asemenea o "campanie de denigrare" a avocaţilor lui Johnny Depp atunci când Camille Vasquez a evocat acuzaţii de violenţe conjugale aduse de fosta sa parteneră artista americană Tasya Van Ree în 2009.

Actriţa a explicat luni că a decis să divorţeze în mai 2016 pentru că se temea pentru viaţa ei, după încă o ceartă în care actorul i-ar fi aruncat un telefon în faţă.

Johnny Depp o acuză pe fosta soţie că i-a ruinat reputaţia şi cariera susţinând, într-un articol publicat în 2018 în The Washington Post, că ea a suferit violenţe conjugale doi ani mai devreme fără însă a-l numi. El solicită 50 de milioane de dolari daune. Actriţa a contra-atacat şi a cerut dublu.

Primele patru săptămâni de proces au creionat o "relaţie foarte toxică" între cei doi. Ei au început o legătură în octombrie 2011 înainte de a se căsători în februarie 2015. Divorţul a fost pronunţat la începutul lui 2017.

Dezbaterile ar trebui să continue până la 27 mai, după ce şapte juraţi se vor retrage să delibereze.