Povestea neştiută a locului unde se filmează emisiunea „Ferma“. Ce rege a locuit în vilă FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vila Klaus FOTO Captură video Pro TV

S-a aflat răspunsul la întrebările cu privire la locul în care se filmează reality show-ul „Ferma“, difuzat de Pro TV. Se pare că un rege al României a locuit în locul respectiv pentru o perioadă.

Locul unde se filmează „Ferma“ 2019 are o istorie neştiută, care a fost dezvăluită de Mihaela Rădulescu (49 de ani), prezentatoarea show-ului. 

Concurenţii reality-ului difuzat de Pro TV sunt cazaţi în Vila Klaus din judeţul Caraş-Severin, care a fost locuită timp de un an de Regele Mihai, pe vremea când era la şcoală. Ulterior, vila a fost folosită drept destinaţie de vacanţă pentru copiii care veneau în tabere.  

Mai exact, vila se află în Văliug (judeţul Caraş-Severin), în munţii Semenic, la 35 de kilometri de Reşiţa. De la Timişoara până la Văliug este o distanţă de 120 de kilometri, ce poate fi parcursă cu maşina în aproximativ două ore.

Mihaela Rădulescu le-a povestit concurenţilor despre istoria locului: „Habar n-am câţi dintre voi ştiţi că în casa asta a venit în vacanţă Regele Carol, deci a fost casa de vacanţă a familiei Regelui Carol, după care a preluat această casă şi familia Regelui Mihai. Când Regele Mihai era copil, în această casă a învăţat să scrie“.

Clădirea se află în momentul de faţă într-o stare avansată de degradare. Renovarea întregului imobil se face datorită muncii pe care o vor depune concurenţii de la „Ferma“, iar din această primăvară Vila Klaus va putea primi din nou copii în tabără, aşa cum se întâmpla pe vremuri. 

„Casa asta a fost ani de zile o tabără pentru copii, dar din cauza lipsei de fonduri şi, uneori, din cauza lipsei de interes, nu a mai fost. Acum să vă spun care este partea cea mai frumoasă a prezenţei voastre aici. Toată munca voastră de la «Fermă», care va consta mai ales în construcţie, va fi să daţi din nou acestei case scopul pentru care a fost gândită: tabără pentru copiii cu mai puţine posibilităţi materiale“, le-a explicat prezentatoarea concurenţilor.  

După cum povesteşte Mircea Rusnac, doctor în istorie, vila a fost construită la începutul secolului XX. A fost construită pentru conducerea uzinei de atunci, casă de relaxare, de vânătoare. Se spune că Regele Mihai ar fi făcut o clasă acolo. Pe timpul acela, uzina era a industriaşului Max Auschnitt, care era prieten bun cu Carol al II–lea, tatăl lui Mihai. Şi ca să intre mai bine în graţiile regelui s-ar fi oferit să găzduiască întreaga clasă a regelui timp de un an sau mai puţin.

Sezonul patru „Ferma“ a avut cea mai urmărită lansare la nivel naţional şi urban de până acum, iar în ceea ce priveşte publicul tânăr a înregistrat cifre cât Antena 1 şi Kanal D la un loc, potrivit Paginademedia.ro. În minutul de aur, la 21.40, aproximativ 2,4 milioane de români erau cu ochii pe Pro TV.