Mircea Dinescu face iar „Politică şi Delicateţuri“ la TVR: cine e primul invitat FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Politică şi Delicateţuri“ redebutează la TVR cu un nou sezon FOTO TVR

Sezonul cu numărul nouă al emisiunii „Politică şi delicateţuri“, prezentată de poetul Mircea Dinescu, va avea premiera duminică, la TVR 1 şi TVR+.

În deschiderea noului sezon al emisiunii, de la ora 15.30, Mircea Dinescu vrea să-şi impresioneze invitatul, pe renumitul maestu bucătar Joseph Hadad, cu un „şalău pictat“. 

„De obicei nu am emoţii, dar când inviţi un maestru bucătar cum e Hadad, m-am gândit să îl impresionez“, mărturiseşte poetul, care a inventat ad-hoc o reţetă de file de şalău de Dunăre, amestecat cu ardei Capia copţi, baby spanac aşezat pe vinete şi dovlecei traşi la tigaie. 

   

Chef Hadad se declară uimit de secretele poetului: de faptul că pune în preparat zeamă de portocală, de folosirea dulceţii de ardei iute şi de ingredientul surpriză - cătina păstrată în miere. 

FOTO TVR

În cramă, cei doi gustă din bucate, ascultă muzica tarafului de la Vărbilău, iar chef Hadad povesteşte cu farmec şi umor despre începuturile lui în România. Ocazie cu care îi şi oferă gazdei cartea sa de bucate, „În bucătăria lui Joseph“. Impresionat de invitatul său, Dinescu îl ascultă cu mare plăcere: „E un om generos pentru că e sigur pe ceea ce face, profesionalismul se simte, are un soi de modestie calmă şi fină care poate să explodeze într-o farfurie“. Nici Hadad nu se lasă mai prejos: „M-am simţit ca acasă. La noi, am învăţat de la tata că în viaţă în primul rând trebuie să fii om şi Mircea este în primul rând om, şi apoi poet şi bucătar“. 

FOTO TVR

Cine e Joseph Hadad

Chef Joseph Hadad s-a născut pe 7 decembrie 1959 la Ierusalim, într-o familie cu tradiţie în gastonomie, cu mamă de origine marocană şi tată tunisian. Vocaţia pentru arta culinară apare în adolescenţă, când tatăl său, bucătar pe un vas de croazieră, îl trimite pe tânărul Joseph, pentru 3 ani, la Şcoala de Bucătari din Haifa. După stagiul militar, Joseph se angajează ca ajutor de bucătar şi în scurt timp, datorită talentului şi perseverenţei, ajunge executive chef la faimosul King David Hotel din Ierusalim. În 1997 vine în România ca executive chef la Casa Vernescu, unde rămâne 14 ani. În 2012 debutează în televiziune, un an mai târziu deschide primul său restaurant, iar în 2016 apare prima sa carte de bucate -„În bucătăria lui Joseph“.

Mai multe pentru tine:
Cristina Teleanu, în lacrimi. Fosta avocată, devenită ciobăniță, acuzații grave pentru soțul ei: „Un om fără școală să mă umilească..."
Lancôme Bestseller în România: Parfumuri iconice, mascara virală și skincare premium pentru cadouri de lux
Chillmas Deals 2025 pe eMAG: cele mai bune oferte pentru decorațiuni de Crăciun cu reduceri uriașe de până la 78%
Black Friday 2025 „Bla-Bla Black Shopping Weeks” la XXXLutz: transformă-ți casa de sărbători cu piese spectaculoase și reduceri de până la 50%
Prima Doamnă din Oman primește o distincție fără precedent! I-a fost înmânată chiar de soțul ei, sultanul Haitham bin Tarik Al Said
Mariana Moculescu, mesaj dur pentru Alexandra Velniciuc „Nu înțeleg cine stă în spatele acestor decizii” De ce nu a fost lăsată în primă instanță să intre la priveghi și cum a apărut apoi alături de Nidia UPDATE
Care este cel mai mare „viciu” al Dacianei Sârbu?! De abia acum a recunoscut! „De patru-cinci ori pe zi!”
A Diamond Is Forever: colecția Primul diamant TEILOR — bijuterii luxury de la 500 lei pentru cadouri care spun povești
Cele mai căutate cadouri pentru copii și adolescenți în 2025: Roblox, Minecraft, jocuri STEAM, Kendama și LOL
Din ce cauză tot mai mulți tineri se îmbolnăvesc de cancer de colon. Mâncarea care îi îmbolnăvește
Black Friday 2025 pe Flip.ro: cele mai mari reduceri la iPhone – economii de până la 1.000 de lei și telefoane premium sub 1.000 €