Cine este concurenta care a primit al doilea şorţ de aur la MasterChef: a impresionat cu un desert inedit VIDEO
0Andreea Dos Santos (34 de ani) a impresionat juriul de la „MasterChef“ cu preparatul său şi a primit din partea lui Cosmin Tudoran cel de-al doilea şorţ de aur, cu ajutorul căruia concurentul ajunge direct în bucătăria competiţiei, fără să mai treacă prin celelalte probe eliminatorii.
Andreea Dos Santos i-a uimit pe membrii juriului „MasterChef“, Joseph Hadad, Cosmin Tudoran şi Silviu Chelaru, cu desertul său. Aceasta a gătit negresă cu sfeclă roşie şi angel hair din zahăr ars, preparat care l-a făcut pe Cosmin Tudoran să îi dea şorţul de aur.
„Ai acolo pe farfurie undeva la patru-cinci elemente cu tehnică diferită. Ai dat dovadă de destul de mult talent pentru un amator“, i-a transmis Silviu Chelaru.
„Pentru că, aşa cum a zis Joseph, e o combinaţie extrem de curajoasă să amesteci o legumă, sfecla, cu ciocolata, pentru că totul pare extrem de bine închegat“, şi-a explicat alegerea, înainte de a-i înmâna şorţul de aur, Cosmin Tudoran.
Andreea Dos Santos are 34 de ani şi este din Cluj Napoca. Are o fetiţă de aproape trei ani, iar în prezent lucrează la o carte.
FOTO Pro TV
Concurenta, care susţine că îi place să trăiască sănătos, face sport de 20 de ani şi este personal trainer, iar în trecut a participat la un concurs de bikini fitness. Aceasta militează pe reţelele sociale pentru o viaţă sănătoasă, unde a reuşit să adune câteva mii de fani. Acum are inclusiv un program online de slăbit şi de nutriţie, exclusiv pentru femei. Iubeşte atât de mult sportul, încât a ţinut clasele la sală până în luna a şaptea de sarcină.
FOTO Pro TV
„Mama şi bunica m-au învăţat să gătesc încă din copilărie. Cei din jur îmi spun că gătesc foarte bine. Îmi place foarte mult să gătesc pentru apropiaţi“, a povestit Andreea.
Soţul ei, IT-ist, este foarte pretenţios la mâncare, fiind obişnuit să mănânce în restaurant cu stele Michelin, după cum povesteşte chiar ea. Cu toate acestea, Andreea reuşeşte să îi facă pe plac în bucătărie. În ale gătitului a început să experimenteze de când avea nouă ani, iar în timpul facultăţii putea să gătească practic din nimic, lucru lăudat de către colegi: „Am ajuns să exersez gătitul şi să încep să gătesc din ce în ce mai bine pentru că soţul meu este o persoană destul de pretenţioasă la mâncare. El fiind de cetăţenie belgiană, trăind mai mult în afara ţării, îi place să încerce cât mai multe restaurante cu stele Michelin, aşa că din dorinţa mea de a-l mulţumi am încercat tot timpul să gătesc preparate cât mai sofisticate“.
„«MasterChef» cred că este şansa mea de a scăpa de rutină“, spune concurenta.
Andreea Dos Santos este cea de-a doua concurentă care se bucură de şorţul de aur, element care o duce direct în etapa în care doar 18 concurenţi ajung.
În ediţia din 11 septembrie, chef Joseph Hadad a oferit, în premieră, primul şorţ auriu concurentei Wanda Hogea, în vârstă de 33 de ani, care a gătit antricot de mânzat cu piure cu trufe, sparanghel sotat, caviar de Porto şi spumă de lavandă.