John Cena îşi face autocritica în faţa fanilor din China, după ce a spus că Taiwanul este o ţară. „Am greşit. Îmi pare foarte rău” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
John Cena / F9 / FOTO Getty Images

John Cena, cunoscutul wrestler WWE (World Wrestling Entertainment) şi actor în „F9”, cel mai recent film din franciza „Furios şi iute”, şi-a cerut scuze fanilor din China după ce a spus într-un interviu de promovare că Taiwanul este o ţară.

Alăturându-se unei tot mai lungi liste de celebrităţi şi companii care şi-au cerut scuze după ce au luat poziţii opuse politicii Beijingului, John Cena a postat o înregistrare video pe Weibo, reţeaua socială din China, în care îşi exprimă în mandarină părerea de rău cu privire la declaraţiile făcute. 

Într-un interviu de promovare al noului film din franciza „Furios şi iute”, Cena a spus că „Taiwanul este prima ţară în care poate fi văzut filmul”.

Beijingul nu recunoaşte Taiwanul drept stat independent, susţinând că este o provincie care face parte din China, iar catalogarea Taiwanului drept ţară este considerată o ofensă la adresa Chinei.

„Am greşit”, a spus apoi cunoscutul wrestler. „Acum trebuie să spun un lucru care este foarte, foarte, foarte important: iubesc şi respect China şi poporul chinez. Îmi pare rău de greşelile făcute. Scuze. Scuze. Îmi pare foarte rău. Trebuie să înţelegeţi că iubesc şi respect China şi poporul chinez”, a adăugat Cena.

Cena este un bun vorbitor al limbii mandarine şi postează constant pe Weibo. Cu toate acestea, mulţi fani din China nu l-au iertat foarte repede.

„Spune că Taiwanul este parte din China în mandarină. Altfel, nu acceptăm scuzele”, spune un comentariu postat pe Weibo care a strâns mii de aprecieri.

Companiile şi vedetele din Occident implicate în diferite afaceri în China sunt adesea nevoite să calce atent pentru a nu răni sensibilităţile chinezilor. Având în vedere sumele câştigate, mai ales în industria divertismentului, majoritatea stau departe de politică, ignorând reprimarea populaţiei uigure, protestele din Hong Kong ori statutul Taiwanului şi al Tibetului.