UPDATE Senatorii au amânat pentru marţi dezbaterea proiectului Roşia Montană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul privind exploatarea de la Roşia Montană, contestat FOTO Eduard Enea

Proiectul Guvernului privind exploatarea minieră de la Roşia Montană va fi dezbătut, marţi, în şedinţa de plen a Senatului.

Deşi proiectul Guvernului privind exploatarea minieră de la Roşia Montană figura pe ordinea de zi a Senatului, timpul dedicat şedinţei a expirat înainte ca acesta să fie dezbătut. 

Parlamentarii reiau dezbaterea marţi, de la ora 9.00. 

Săptămâna trecută, Comisia parlamentară specială a avizat negativ proiectul Guvernului privind exploatarea minieră de la Roşia Montană şi a formulat o serie de recomandări care vizează desecretizarea licenţei şi crearea unui cadru legislativ cât mai larg referitor la proiectele miniere auro-argentifere.

La finalul ultimei şedinţe a forului, preşedintele Comisiei, senatorul PSD Darius Vâlcov,  a declarat că raportul va fi înaintat Biroului Permanent al Senatului, urmând să fie introdus pe ordinea de zi a plenului pentru a fi dezbătut.

Totodată, Vâlcov a subliniat că raportul “este o sesizare în sine” şi urmează să fie pus la dispoziţia Parchetului.

“Noi punem raportul la dispoziţia Guvernului şi a Ministerului Justiţiei, care sperăm să analizeze foarte bine şi să-l pună la dispoziţia Parchetului. Dacă dumnealor vor sesiza că sunt aspecte care trebuie cercetate, să le cerceteze. Raportul este o sesizare în sine, nu facem noi sesizări separate”, a conchis el. 

Mai multe pentru tine:
Actorul român din Generația de Aur care, înainte să moară, le-a oferit tuturor o lecție: „Dacă ieși afară și te compari cu alții, vezi că sunt mulți Dumnezei în jurul tău”
Declarații de ultimă oră despre audierile de la DNA. Un fost general SRI a oferit informații amănunțite pentru anchetă
Horoscop săptămâna 24-30 mai 2024. Patru zodii care își pot schimba destinul până la finalul lunii, dacă sunt atente la semne
Cine este și cum arată, de fapt, Carla’s Dreams, solistul acuzat că a urcat pe scenă drogat: „Avem toți uneori perioade mai complicate cu manifestări diverse”
Alex Dobrescu, declarații de dragoste pentru Cristina Cioran: „Este femeia vieții mele. Femeia pe care am iubit-o și pe care o iubesc cel mai mult în viața asta”
Concedieri pe bandă rulantă la Arad, în industria auto. Sute de angajați disponibilizați: „s-au redus foarte mult comenzile”
O instanță din Franța a ordonat lui X să plătească redevențe către mass-media pentru utilizarea materialelor acestora
Florian Coldea, urmărit penal de DNA. Control judiciar pentru generalul Dumitru Dumbravă
Statele Unite au anunțat lansarea, împreună cu UE, a unui mecanism de combatere a „propagandei ruse și chineze” în Balcani
Biden a evitat să răspundă la întrebarea dacă SUA au dovezi ale crimelor de război israeliene
24 mai: Mesajul „morse”, descoperirea lui Samuel Morse, cu care a fost inaugurată prima linie telegrafică din America