PNL atacă ordonanţa Geoană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii vor ataca la Curtea Constituţională ordonanţa prin care preşedintele Senatului a căpătat funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). Anunţul a

Liberalii vor ataca la Curtea Constituţională ordonanţa prin care preşedintele Senatului a căpătat funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

Anunţul a fost făcut de Norica Nicolai, care a precizat că actul normativ va fi contestat la momentul dezbaterii în parlament. „Nu vom fi de acord cu acea prevedere care introduce o nouă funcţie în regimul de funcţionare a CSAT (...) Mircea Geoană ar fi trebuit să aibă decenţa, în momentul în care a cerut să facă parte dintr-o structură executivă aşa cum este CSAT, să îşi amintească faptul că este preşedintele Senatului şi că Parlamentul exercită controlul democratic asupra serviciilor de informaţii”, a afirmat Nicolai, citată de Mediafax.

Guvernul i-a acordat lui Geoană, prin ordonanţă de urgenţă, calitatea de vicepreşedinte al CSAT, în condiţiile în care liderul PSD este preşedintele Senatului.