Nicuşor Dan: Eu îmi doresc să fiu candidatul dreptei. Nu văd un motiv pentru care lucrurile să se întrerupă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat că îşi doreşte să fie din nou candidatul partidelor de dreapta la alegerile locale de anul viitor pentru funcţia de primar al Capitalei. Edilul a arătat că a răspuns într-un raport tuturor preocupărilor liberalilor privind administrația Capitalei.

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Eu îmi doresc să fiu candidat şi îmi doresc să fiu candidatul dreptei, aşa cum a fost în 2020. (...) Eu văd lucrurile aşa: PNL şi USR-ul au avut un candidat comun şi au avut un proiect politic comun în alegerile locale din 2020. Ulterior s-au alăturat şi Partidul Mişcarea Populară şi au făcut o majoritate în Consiliul General. Pe parcursul realizării acestui mandat pe care publicul de dreapta din Bucureşti ni l-a dat, au apărut aceste preocupări pe zece teme punctuale ale Partidului Naţional Liberal, la care eu am răspuns. Nu văd un motiv pentru care lucrurile pe care le-am pornit împreună să se întrerupă”, a afirmat Nicuşor Dan la Digi24. 

Primarul Capitalei a explicat că la finalul lunii iulie a prezentat liberalilor, care l-au susţinut pentru Primărie la alegerile locale trecute, raportul în care răspunde celor „zece subiecte de care organizaţia PNL Bucureşti era preocupată”, fără a primi însă un răspuns înapoi. 

Nicușor Dan a arătat că și-a exprimat disponibilitatea pentru a discuta privind continuarea colaborării pe marile proiectele din Capitală și că are un „dialog continuu” cu preşedintele interimar al organizației PNL Bucureşti și șeful Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma. 

Conducerea PNL București i-a solicitat primarului general al Capitalei în luna februarie să îndeplinească o serie de obiective, în termen de șase luni, pentru a-i menține sprijinul politic.  

„Solicitarea PNL către mine a avut o perioadă de implementare de şase luni. În 31 iulie am făcut un raport cu stadiul fiecăruia din aceste obiective şi l-am înaintat conducerii PNL Bucureşti", a precizat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă.