Klaus Iohannis a discutat cu preşedintele Azerbaidjanului despre securitatea energetică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat telefonic cu omologul său azer, Ilham Aliev, despre „creşterea securităţii energetice prin diversificarea surselor de gaze naturale şi electricitate”.

„Discuţie telefonică foarte bună cu preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, privind întărirea şi extinderea Parteneriatului Strategic România – Azerbaidjan în toate domeniile de cooperare, în contextul în care sărbătorim 30 de ani de relaţii diplomatice”, a scris şeful statului, marţi, pe Twitter.

Totodată, printr-o altă postare preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a discutat cu preşedintele Azerbaidjanului despre consolidarea cooperării celor două state în sectorul energetic.

„Am discutat cu preşedintele Ilham Aliev despre consolidarea cooperării energetice pentru a mări securitatea energetică prin diversificarea surselor de gaze naturale şi electricitate. I-am mulţumit preşedintelui Ilham Aliev pentru disponibilitatea sa de a susţine eforturile noastre în aceste domenii”, a mai scris Iohannis pe Twitter.

Ministrul român al Energiei, Virgil Popescu, a efectuat la începutul lunii martie o vizită în Azerbaidjan pentru a negocia cu oficialii azeri „colaborări concrete" în domeniul energiei, în contextul în care România are în plan importul de gaze din Azerbaidjan, prin Coridorul Sudic, pentru a reduce dependenţa de gazele ruseşti. 

Vezi şi: Ministrul Energiei: România este interesată să importe volume de gaze din Republica Azerbaidjan

 
Mai multe pentru tine:
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Ucrainenii au atacat cu drone două rafinării de petrol și un aerodrom militar din regiunea Krasnodar VIDEO
Moment istoric pe Bega. Prima cursă după 1988 între Timișoara și Otelec. Vaporul cu 45 de pasageri a ajuns după trei ore
Crenvurștii, mai nocivi decât legumele sau fructele cu pesticide. Ce spun specialiștii
Cele mai bune locuri de grătar pentru sărbătoarea de 1 Mai
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Peștera mortală. O cavernă din Kenya, despre care se crede că este sursa Ebola, ar putea provoca următoarea pandemie
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Un om de știință a elucidat misterul „blestemului faraonului”. Ce i-a ucis pe cei care au deschis mormântul lui Tutankhamon