Geoana: Interesul meu pentru politica românească e redus. Ce spune despre Prezidențiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general al NATO, Mircea Geoană, a avut o intervenție în cadrul unei conferințe organizate la Cluj Napoca, la un eveniment organizat de Fundația Friedrich Ebert.

Mircea Geoană este numărul doi în NATO

Prezent la Cluj Napoca, ca invitat al Proiectului România 2030 și al Fundației Friedrich Ebert, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a luat cuvântul în cadrul evenimentului „Criza inegalităților de dezvoltare. Cum transformăm creșterea economică în bunăstare socială?”.

Cuvântul fostului candidat la președinția României din anul 2009 a semănat în multe locuri cu un discurs de prezidențiabil, chiar dacă Mircea Geoană a  ținut să precizeze că nu este interesat.

Interesul meu pentru politica românească este foarte redus. A vorbi despre marile subiecte ce îi preocupă pe români, fie ele politice, economice sau sociale nu are de-a face cu pregătirea vreunei presupuse candidaturi. E nevoie doar de un semnal credibil și coerent de la conducerea politică a țării pentru că energiile pozitive să se adune și, împreună, să facem o diferență”, a spus Mircea Geoană.

El a vorbit despre contractul social, nedreptate și despre realitățile românești, dar și despre faptul că școlile, spitalele, serviciile publice, instituțiile și anumite sectoare ale economiei au coborât sub linia de plutire.

„Dacă vrem să clădim o nouă arhitectură a oportunităților în România, trebuie să privim cu luciditate realitățile românești și să folosim cuvintele și mijloacele care li se potrivesc. Iar, dacă vom reuși să rezolvam problema Nedreptății, cauza centrală a întârzierii istorice a României, vom fi liberi și îndreptățiți să visăm și să construim orice viitor ce ni se va părea potrivit”, a mai spus Geoană.

Geoană a mai menționat că România se poate aștepta în viitorul apropiat la o bombă socială, „o revoluție a săracilor care își caută vocea, liderii și mijloacele”.

Secretarul general al NATO a mai vorbit despre paradoxul românesc, al țării bogate pline de oameni săraci.