Farmaciile din mall, interzise de Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title

Guvernul a decis, în şedinţa de marţi, interzicerea farmaciilor în centrele comerciale, gări şi aerogări, considerând că numărul acestora în zonele urbane este destul de mare.

Potrivit reglementării, în anul 2010 sunt în zona urbană aproximativ 700 de farmacii, un număr suficient de mare. „O reglementare aprobată de Guvern prevede eliminarea posibilităţii de înfiinţare a farmaciilor suplimentare în gări, aerogări şi centre comerciale, ca excepţie. Această reglementare este în vigoare din 2005, iar dacă atunci erau 39 de farmacii, în 2010 am ajuns la 728 de farmacii înfiinţate prin excepţie. În mare parte a localităţilor urbane numărul de farmacii este suficient“, a spus ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.

În plus, ministrul a precizat că în mediul rural sunt prea puţine farmacii. „Avem prea multe farmacii în mediul urban şi prae puţine în cel rural, este foarte greu de remodelat. Dacă erau stabilite de la început criterii pe urban şi rural, azi nu mai aveam asemenea situaţii“, a adăugat Attila Cseke.