Banii pentru partide, de două ori mai mulţi în aprilie faţă de martie. Câte milioane au încasat PSD, PNL şi USR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea, liderul partidului care primeşte cele mai mari subvenţii. FOTO Alexandru Dobre/ Mediafax

Partidele parlamentare au primit în luna aprilie subvenţii de la stat la o valoare aproape dublă faţă de lunile precedente. PSD este formaţiunea care a primit cei mai mulţi bani, adică 16,35 milioane lei, adică aproape 3,44 milioane euro.

Luna aprilie a venit cu mai mulţi bani de la stat pentru partidele parlamentare, PSD a primit o subvenţie de 16,35 milioane lei (aproximativ 3,44 milioane euro) doar pentru aprilie, mai mult decât dublu faţă de luna martie, când spre social-democraţi au mers 7,59 milioane lei.

PNL a luat şi el o sumă considerabilă în luna aprilie. Mai precis, liberalii au primit 7,49 milioane lei (adică aproximativ 1,57 milioane euro). Luna trecută PNL a primit 3,48 milioane lei. 

Pe locul trei în ceea ce priveşte subvenţiile se află USR. Partidul condus de Dan Barna a primit în aprilie 2,20 milioane lei. Cu o lună în urmă, USR-ştii primiseră 1,02 milioane lei. 

Sume considerabile au primit şi ALDE şi PMP. De exemplu, ALDE a primit pentru luna aprilie 1,62 milioane lei (în timp ce în martie primeau doar 756.000 de lei), iar PMP a primit 1,06 milioane lei (faţă de 492.000 mii lei, cât primea în martie). 

Practic, partidele parlamentare au primit în luna aprilie sume aproape duble faţă de lunile anterioare.