Un pachet suplimentar de 15% din acţiunile Transelectrica va fi listat la bursă anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pachet de 15% din acţiunile transportatorului de energie deţinut de stat Transelectrica (TEL) va fi listat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în 2011, a declarat directorul Direcţiei de strategie corporativă din companie, Răzvan Purdilă.

"Vom începe procedurile în 2011", a sous Purdilă, la o întâlnire cu analiştii, citat de Mediafax.

Potrivit unui document publicat de Mediafax în luna aprilie, statul ar putea obţine 219,9 milioane de lei din vânzarea a 15% din acţiunile Transelectrica.

Statul deţine în prezent prin intermediul Ministerului Economiei un pachet de 73,68% din acţiunile companiei. Totodată, Fondul Proprietatea deţine 13,5% din titluri, iar un pachet de 12,81% din acţiuni sunt tranzacţionabile la bursă.

Transelectrica a fost listată la BVB în august 2006.

Investiţii în reţea pentru eolienele din Dobrogea

Totodată, Purdilă a anunţat că Transelectrica va investi, în următorii cinci-şase ani, aproximativ 250 milioane euro pentru constucţia a opt staţii de transformare şi a liniilor electrice în zona Dobrogei, care vor conecta la sistemul naţional o capacitate de până la 4.000 MW instalaţi în centrale eoliene.

"Aceste investiţii vor fi corelate cu planurile investitorilor în centrale eoliene", a declarat Purdilă.

Potrivit oficialului companiei, în acest moment există contracte de racordare la sistemul naţional pentru aproximativ 3.600 MW instalaţi în centrale eoliene.