Trichet: Moneda euro nu este în pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Băncii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet spune că euro nu este în pericol și rămâne o monedă credibilă, potrivit Reuters.

"Este clar. Euro nu este în pericol, dar . Mişcările de pe piaţă sunt întotdeauna o combinaţie între percepţia investitorilor şi influenţa speculatorilor, ca fondurile de hedging", arată Jean-Claude Trichet, președintele Băncii Centrale Europene (BCE), într-un interviu acordat publicației Frankfurter Allgemeine Zeitung. Trichet a refuzat să comenteze o întrebare referitoare la o posibilă intervenţie pe piaţa valutară în sprijinul monedei europene, care a pierdut aproximativ 12% din valoare faţă de dolar de la începutul anului. "Nu comenteze niciodată referitor la intervenţii", a afirmat preşedintele BCE.


Euro s-a apreciat cu 0,8% pe parcursul zilei, până la 1,2568 dolari. La momentul publicării de către Reuters a materialului cu declaraţiile oficialului BCE, moneda europeană se tranzacţiona la 1,2548 dolari.


Euro a avansat cu 1,7%, în ultimele cinci zile, cea mai mare apreciere din septembrie, la 1,2570 dolari. A scăzut însă la 1,2144 dolari, la 19 mai, la cel mai mic nivel din aprilie 2006 și până acum, și asta înainte să-și revină vineri la 1,2672 dolari, cel mai ridicat nivel din 13 mai până în prezent.


Citește și


Moneda europeană câștigă teren în fața dolarului