Profesia în care câştigi 4.000 de euro pe lună, lucrând şi de acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii au devenit din ce în ce mai conştienţi despre cât de important este să înveţe mai multe limbi străine, pentru a-şi găsi un job bine plătit, iar acest trend reiese din dorinţa tinerilor de a se înscrie la facultăţi de profil. Meseria de traducător, de exemplu, nu este una uşoară, însă satisfacţiile financiare pot fi pe măsură, întrucât cunoaşterea unei limbi rare poate aduce venituri de până la 4.000 de euro, muncind chiar şi de acasă.

În România există 36.000 de persoane care practică meseriile de traducător sau interpret, potrivit datelor furnizate wall-street.ro de către AcademiadeTraduceri.ro. 

  

„Traducerile şi interpretariatul sunt discipline relativ asemănătoare, însă ele sunt realizate rareori de către aceleaşi persoane. Diferenţă cea mai vizibilă este că interpretul redă oral cuvintele exprimate într-o limbă străină, în timp ce traducătorul interpretează textul în scris. Pasiunea şi cunoştinţele solide pentru limbile străine în care sunt specializaţi, atât traducătorul, cât şi interpretul, reprezintă însuşirile esenţiale pentru cele două activităţi“, a declarat Irina Rahmanov, traducător şi fondator AcademiadeTraduceri.ro.

Citeşte mai mult pe wall-street.ro