Peste 20% din firmele şi populaţia cu credite de peste 20.000 de lei au restanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 20% din firmele şi populaţia cu credite de peste 20.000 de lei au restanţe

Din totalul celor 993.654 de firme şi persoane fizice care aveau contractate credite mai mari de 20.000 de lei până la finele lunii septembrie, 214.690 înregistrau restanţe la plata ratelor, ceea ce reprezintă peste 21% din totalul debitorilor, arată datele Băncii Naţionale a României (BNR).

Ca valoare, din totalul sumelor datorate de firme şi populaţie, de 226 de miliarde de lei (53 de miliarde de euro), 6,18 miliarde de lei (1,45 miliarde de euro) sunt sume restante, reprezentând o cotă de 2,73%. Cele mai mari restanţe aveau, la finele lunii septembrie, întârzieri mai mari de 90 de zile (3,75 miliarde de lei) sau erau scoase în afara bilanţului (1,07 miliarde de lei).

Datele se referă la expunerea faţă de un singur debitor, expunere egală sau mai mare de 20.000 de lei, şi reprezintă 90% din valoarea creditelor acordate şi a angajamentelor asumate de către sistemul bancar, conform datelor Centralei Riscurilor Bancare.

Mai multe pentru tine:
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Povestea Kibuțului, hub-ul gastronomic și cultural de la Gărâna. Un mic restaurant, în finala Destinației Anului 2024 FOTO
Putin, probabil, nu a ordonat uciderea lui Navalnîi, au estimat serviciile secrete americane
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Apropiat al lui Geoană, despre declarațiile lui Ciolacu la adresa adjunctului NATO: „De ce să nu moară și capra vecinului”
Dieta celei mai în vârstă câștigătoare a unui concurs de Miss. Cum de arată atât de bine la 60 de ani | VIDEO
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu niște semințe. De bostan, cu sare”
Marcel Ciolacu îl susţine pe Klaus Iohannis pentru funcţia de secretar general NATO ca cetăţean. Nu ca premier, nici ca preşedinte PSD
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”