Lichidatorul judiciar al City Insurance a obţinut prelungirea termenului până la care creditorii îşi pot depune cererile de recuperare a datoriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul

CITR, parte a Impetum Group, în calitate de lichidator judiciar în falimentul City Insurance, a obţinut în instanţă prelungirea mai multor termene care vin în sprijinul tuturor creditorilor (companii, persoane fizice, instituţii păgubite) care îşi pot astfel depune cererile pentru recuperarea datoriilor până la data de 11 aprilie 2022.

 „Falimentul City Insurance este cu siguranţă cel mai mare de pe piaţa asigurărilor din România şi probabil cel mai complex faliment al unei companii româneşti de până în prezent. De la preluare mandatului ca urmare a deciziei Tribunalului, eforturile noastre s-au concentrat asupra gestionării efectelor negative şi contribuim la asigurarea unei tranziţii cat mai line într-o piaţă în care cel mai mare asigurator, cu o cotă de piaţă peste 43% a dispărut şi a lăsat în urmă multiple efecte.

Echipa CITR care gestionează cu succes această complexitate a venit în întâmpinarea nevoii suplimentare de timp a creditorilor şi a obţinut extinderea termenelor legale, pentru ca toţi cei impactaţi de acest faliment să aibă suficient timp pentru a depune cererile de înscriere la masa credală.”a spus Paul Dieter Cîrlănaru, CEO CITR.

Astfel, cele mai relevante termene sunt următoarele:

- termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor a fost prelungit cu două săptămâni. 

„Asta înseamnă că toţi cei care au sume de recuperat de la City Insurance, pot depune cererea de înscriere la masa credală, pentru a obţine aceste sume, până la data de 11 aprilie.”, precizează reprezentanţii CITR.

- termenul de verificare a creanţelor şi de publicare a tabelului preliminar cu creanţele acceptate în urma analizei specialiştilor CITR a fost prelungit până la 29 aprilie 2022. Acesta va fi publicat în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.

- termenul de definitivare a tabelului creanţelor a fost prelungit până la data de 24 mai 2022. Iar tabelul definitiv va fi publicat după ce vor fi soluţionate toate contestaţiile depuse ca urmare a publicării tabelului preliminar. 

- data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor va avea loc pe data de 06 mai 2022. 

Toate termenele legale pentru depunerea documentelor sunt disponibile pe websiteul Tribunalul BUCUREŞTI - Informaţii dosar (just.ro)

„Echipa CITR a depus o muncă titanică pentru a identifica cei peste 70.000 creditori, reprezentând  toate companiile, instituţiile şi persoanele fizice afectate şi pentru a-i notifica despre deschiderea procedurii de faliment, conform prevederilor legale. În acest proces am acordat o importanţă majoră gestionării costurilor şi a activităţii operaţionale specifice acestei etape”, a spus Oana Munteanu, Partener în cadrul CITR şi Managerul proiectului City Insurance.

Până la această dată, CITR, în calitate de lichidator judiciar, a transmis creditorilor City Insurance un număr de peste 70.000 de notificări, dintre care 41.014 notificări pe cale electronică şi peste 30.000 de notificări prin servicii poştale, identificaţi în evidenţele primite de la City Insurance.

Experienţa CITR în domeniul asigurărilor

CARPATICA ASIG s-a confruntat cu un deficit de capital de 707 milioane de lei la finele lunii iulie 2016, când ASF a retras licenţa de funcţionare a companiei şi promovarea cererii de deschidere a procedurii de faliment. De la data deschiderii procedurii, în februarie 2017, numărul creditorilor a ajuns la peste 600, iar CITR a făcut distribuiri de aproximativ 130 milioane lei. 

Proiectul Carpatica Asig a însemnat gestionarea a peste 2000 de litigii pe rol. 

Proiectul CERTASIG – Societate de Asigurare şi Reasigurare S.A. este în gestionarea CITR din iunie 2020.  Conform tabelului preliminar de creanţe, numărul de creditori este în acest moment de peste 160. Procedura de valorificare a activelor companiei este în derulare în acest moment, recuperările de creanţe aflate în curs fiind de aproximativ 10 milioane lei. 

CITR este liderul pieţei de insolvenţă şi restructurare din România încă din 2008. Cu o experienţă de peste 20 de ani pe piaţa insolvenţei şi aproape 1000 de proiecte gestionate de-al lungul timpului, CITR administrează anual un patrimoniu de 1 miliard de euro şi distribuie anual peste 100 de milioane de euro creditorilor, în misiunea sa de a salva valoarea din companiile româneşti de impact.