Foamea de bani va creşte în imobiliar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cererile de refinanţare vor creşte în acest an, pentru că multe credite imobiliare vor ajunge la maturitate în acest an, iar proprietarii vor avea nevoie de capital propriu pentru a reface raportul dintre finanţare şi valoarea proiectului.

Devalorizarea activelor ar putea atrage investitori, arată un studiu al companiei de consultanţă imobiliară Jones Lang LaSalle. „În general, termenul de finanţare al proiectelor este de 5-7 ani, astfel că estimăm că un număr mare de credite imobiliare vor ajunge la maturitate anul acesta. Drept urmare, cererile de refinanţare vor creşte. Cum majoritatea acestor împrumuturi au fost semnate în perioada de boom, între 2006-2007, s-a ajuns la încălcarea clauzei de LTV (valoarea împrumutului raportată la valoarea de piaţă a proiectului) pentru o mare parte din aceste credite. Aşa că, acum, proprietarii sunt puşi în situaţia dificilă de a contribui cu capitaluri proprii pentru a reface raportul LTV în conformitate cu clauzele contractuale", se arată în raportul companiei.

În aceste condiţii, consultanţii imobiliari consideră că este posibil să existe proiecte de calitate care vor atrage investitori.