Consiliul Concurenţei investighează Camera Auditorilor Financiari pentru că a încercat să impună preţuri minime şi a eliminat o firmă de pe piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orice înţelegere privind preţuri minime trebuie evitată, arată Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei    FOTO Eduard Enea

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind posibila încălcare a regulilor de concurenţă naţionale şi comunitare de către Camera Auditorilor Financiari din România.

Mai precis, este vizată intervenţia în piaţă prin încercarea de a determina membrii asociaţiei astfel încât să practice un preţ unitar. Mai mult, a fost eliminată din piaţă o firma care practică preţuri mai mici, acuză instituţia.

"Rolul concurenţei prin preţ este tocmai acela de a menţine preţurile la cel mai scăzut nivel posibil. Practicarea unor preţuri mici nu este nocivă decât în condiţiile în care o companie deţine o poziţie dominantă de care abuzează prin practicarea unor preţuri de ruinare. Orice altă abordare privind practicarea unor preţuri considerate de competitori sub nivelul pieţei contravine principiilor unei economii de piaţă", a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

De asemenea, a fost realizată o inspecţie inopinată la sediul Camerei, inspecţie autorizată de către Curtea de Apel Bucureşti.

Mai puteţi citi: