BNR a aprobat fuziunea dintre RBL şi HVB BpL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca Naţională a României a aprobat procesul de fuziune dintre Raiffeisen Banca pentru Locuinţe (RBL) şi HBV Banca pentru Locuinţe (HVB BpL), aceasta fiind înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului la data de 1 decembrie 2009.

Întregul proces de fuziune se va încheia până la finele primului trimestru din 2010.

În urma fuziunii celor două bănci specializate în economisire-creditare, Raiffeisen Banca pentru Locuinţe şi-a majorat capitalul social de la 96 de milioane de lei la 131,07 milioane de lei.

„Majorarea de capital este o confirmare a stabilităţii pe piaţa de economisire-creditare, care a început, în primul rând, prin decizia de achiziţie a HBV BpL, apoi prin atingerea unui profit de aproximativ un milion de euro în prima jumătate a anului 2009“, a declarat Andrei Stamatian, preşedintele RBL.

Acesta consideră că 2010 va fi un an de cotitură pe termen lung al produsului de economisire-creditare şi că banca va trece de la etapa de creştere la una de maturizare.

Totodată, BNR a aprobat numirea lui Andrei Stamatian în funcţia de preşedinte al RBL, iar pentru cele două funcţii de vicepreşedinte, pe Aurelia Cionga şi pe Marius Solescu.