Am testat Huawei P8 - cele mai spectaculoase fotografii, dar un design lipsit de originalitate

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu-i aşa că v-aţi săturat de review-urile în care tot ce aflaţi sunt specificaţiile tehnice. Ei bine, şi eu. În ziua de astăzi e foarte greu să mai găseşti lucruri diferite la telefon, aşa că trebuie să te concentrezi pe ceea ce îţi transmite, dacă preţul e corect sau dacă are o calitate optimă, faţă de ceea ce declară producătorul.

Începând de acum, review-urile de pe Review de Gadget vor avea alt format decât cel obişnuit. Ele vor fi încursiuni prin lumea telefonului, care nu vor încerca să fie exhaustive, ci vor lua cele mai interesante lucruri pe care le are un terminal şi vi le va prezenta.

La final, veţi găsi mereu sugestii către alte review-uri de la alte publicaţii. Ca să vă orientaţi, primele paragrafe ale review-uri sunt cele mai interesante elemente ale telefonului.

Camera foto e punctul cheie al acestui terminal. Are 13 megapixeli, iar cea frontală are 8 megapixeli. Am făcut la Londra, după evenimentul de lansare, un comparativ foto între P8 şi iPhone 6, din care chinezul nu a ieşit deloc şifonat.

image

Tehnic vorbind, senzorul recunoaşte mai multe culori decât cele obişnuite de la alte terminale, deoarece vede patru culori, în loc de trei culori. Acest lucru duce la nişte culori mai reale în fotografii şi posibilitatea de a avea mai multă luminozitate noaptea.

Huawei a introdus efecte speciale în cameră, cel mai bun fiind de Light Painting, prin care practic filmezi vreme de 3-4 secunde. Rezultatul arată ca mai jos. Imaginile pot fi relativ interesante, dar trebuie să nu tremuraţi şi să nu treacă prin cadru cineva.

Galeria foto de mai jos vă lămureşte privind comparaţiile dintre Huawei P8 şi iPhone 6. Per total, Huawei e un telefon pe care-l cumperi cu interesul de a face fotografii bune.

Designul e primul lucru pe care-l vezi la acest telefon. Eu am testat o variantă aurie, care nu este tocmai cea mai arătoasă. E mai subţire ca un iPhone 6, dar se simte ca un telefon mult mai ieftin. Calitatea construcţiei e foarte bună, aluminiul este destul de rugos şi, per total, aduce aminte de un Allview (Gionee). O problemă ar fi zgârieturile. Dacă laşi telefonul fără carcasă, s-ar putea să îţi facă mari figuri în timp.

Ecranul e lipit în margini, aşa că ai 5,2 inci la dispoziţie să vezi conţinut Full HD. Huawei nu s-a lăudat cu un ecran mai bun, dar rămân la părerea că acelea sunt doar experimente de marketing şi că nu ai nevoie de ceva mai mult decât un Full HD.

image

Aşa că Huawei P8 se simte ca o rudă mai săracă a multor telefoane, inclusiv HTC, Samsung sau Lenovo.

Preţul e unul proletar. La 500 de euro, Huawei P8 va fi o ofertă interesantă în magazinele operatorilor. Puteţi cumpăra probabil telefonul pentru 0 euro cu un abonament reuşit.

Raportul calitate – preţ e printre cele mai bune de pe piaţă, ceea ce poziţionează, din nou, cel mai bun smartphone Huawei sub cele de la Apple, Samsung sau HTC.

Sistemul de operare e Android Lollipop modificat intens ca să semene cu iOS. Se mişcă destul de bine, deşi are bug-urile sale. De exemplu, când deblocaţi ecranul, de cele mai multe ori va intra în alt meniu decât în cel principal.

image

Ca să căutaţi în telefon, trageţi de ecran în jos. Ca la iPhone. Ca să vedeţi notificările, trageţi de ecran de sus în jos şi se deschide un meniu translucid. Ca la iPhone. Iconiţele din sistemul de operare au fost modificate intens, arată ca în imaginea de mai jos, dar nu ştiu dacă va plăcea la toată lumea. Faptul că schimbă orientarea iconiţelor tradiţionale de la aplicaţii şi le face rotunde nu e tocmai un lucru bun.

Nu am întâlnit mari bug-uri. Huawei are şi un asistent vocal, folosit ca să găsiţi telefonul. Eu am strigat „Hey, James!“ şi telefonul trebuia să-mi răspundă. Trebuie să ţipi serios ca să te faci auzit, problema apare însă când telefonul identifică un sunet ambiental şi începe să vorbească. Dacă îl luaţi la vreo şedinţă sau la examen, aveţi grijă.

image

Autonomia bateriei e cam ce te-ai aştepta de la un asemenea telefon subţire. Ţine o zi, dar nu mai mult.

Performanţa e fix cum te-ai aştepta. Are 3 GB de RAM şi un procesor Huawei Kirin octa-core. Nu am avut nicio aplicaţie care să-mi fi făcut probleme, dar pe alocuri se încălzeşte foarte puternic, mai ales că e construit din aluminiu.

Concluzia mea? E cam cel mai bun telefon în raportul calitate/preţ de pe piaţă, dacă nu compari cu alţi chinezi. Designul e feminin şi predispus la zgârieturi, aşa că gândiţi-vă bine înainte să-l alegeţi. Varianta aurie nu este cea mai frumoasă, încercaţi pe negru.

image

Ce au scris şi alţii.

[<a href="//storify.com/vladandriescu3/reviews-huawei-p8" target="_blank">View the story "Reviews Huawei P8" on Storify</a>]

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite