Bucuriile Sarbatorilor de Paste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pregatirea mesei pentru sarbatorile de Paste este o arta, pentru ca in traditia sarbatorii se combina o serie de mancaruri delicioase, dar indigeste si cu multe calorii. Insa, daca stim cum sa

Pregatirea mesei pentru sarbatorile de Paste este o arta, pentru ca in traditia sarbatorii se combina o serie de mancaruri delicioase, dar indigeste si cu multe calorii. Insa, daca stim cum sa preparam bucatele, vom avea bucuria sa le savuram linistiti. Bineinteles ca meniurile pentru masa festiva nu trebuie sa-si piarda din rafinament. Mezelurile reprezinta un adevarat depozit de proteine. Daca le consumam cu moderatie, alaturi de ridichile de sezon, nu vom avea probleme digestive. Friptura de miel pregatita la tava este foarte gustoasa, dar pentru a nu avea necazuri cu stomacul, pulpa de miel trebuie sa fie frecata cu lamaie, atat de bogata in saruri minerale si Vitamina C in cantitate apreciabila (40-50 mg la 100 g fruct) incat reduce riscul neplacerilor digestive. In sosul pregatit, pentru savoare, se adauga tarhon si cuisoare. Carnea de curcan este considerata un aliat al siluetei, deoarece contine doar 2,5 g grasime la 100 g friptura fara piele. Ea este si foarte hranitoare datorita vitaminelor B6, B12, PP si fosfor, si usoara pentru digestie. Ouale consumate alaturi de salata, de mustar cu hrean sunt delicioase si sanatoase. Dulciurile pregatite in casa cu mai mult lapte, iaurt si putina scortisoara pot fi servite cu creme din afine, ananas, creme de fructe cu nuci si vanilie. Aceste preparate sunt usoare pentru digestie si pot fi consumate preferential, in locul cremelor bogate in multa ciocolata. Iata si alte exemple de bucate pentru meniul de Paste: Icre din branza de vaci, racituri de peste. Pentru a evita adaosul gelatinei, dupa ce pestele a fost curatat de solzi, acestia se adauga la fiert. Pentru reusita acestei retete, gospodina poate pastra din timp, la congelator, solzi de peste, de la alte preparate pe baza de peste. In rest, reteta se respecta ca la orice racitura. Tot la aperitive se poate oferi si rulou de sunca umplut cu ciuperci, condimentul fiind realizat dintr-un manunchi de verdeturi - marar si hasmatuchi (patrunjelul cret). Borsul cu hribi reprezinta un deliciu, mai ales cand din compozitia sa nu lipseste ardeiul gras si telina. Friptura de miel poate fi servita cu garnitura de morcovi bogat asezonata cu marar. Frigarui de miel. Sosul marinat se pregateste din ulei, vin rosu 200 g, usturoi, dupa gust, cimbru, rozmarin, frunze de dafin. Pentru a fi foarte frageda, carnea de miel se stropeste in timp ce este la cuptor cu sosul marinat. Mielul umplut se poate prepara astfel: un piept intreg umplut cu maruntaie de miel, verdeturi, 3-4 oua crude, 3 oua fierte si taiate marunt, stevia, care-i da o aroma deosebita daca este amestecata cu praf de nucsoara, inmuiata in lapte, sare, piper si patrunjel. Pentru desert pregatim prajitura iepuras cu nuca. Aluatul de cozonac se pregateste mai tare ca de obicei si se toarna in forme "iepuras". Cine nu are astfel de forme, impleteste aluatul din mai multe suvite in forma de iepuras. Cand este aproape copt, "iepurasul" este acoperit cu albus de ou. Pe deasupra se presara cu nuci macinate sau stafide.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite