Ceaiul de iasomie, energizant natural

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indienii o numesc „regina florilor“ şi în toată lumea este apreciată pentru frumuseţea şi parfumul ei. Iasomia nu este doar o floare decorativă, ci şi una cu multe virtuţi terapeutice.

Florile uscate de iasomie sunt folosite în aromarea ceaiurilor, băuturilor carbogazoase, iar uleiul esenţial este valoros în aromaterapie şi medicina naturistă, precum şi în industria de parfumuri şi produse cosmetice.

Te simţi extenuat, ai palpitaţii, dureri de cap şi ţi-e greu să te concentrezi? Acestea ar putea fi semne clare că suferi de oboseală cronică. Pentru atenuarea simptomelor, poţi să bei un ceai de iasomie, căci este sursă de energie la fel ca orice altă băutură care are cofeină, spun specialiştii.

Ajută în pierderea în greutate

Ceaiul de iasomie conţine catehine, substanţe care accelerează arderea grăsimilor şi astfel ajută la pierderea în greutate. Un studiu recent arată că persoanele care beau ceai de iasomie slăbesc mult mai repede decât cele care nu-l consumă regulat. Ceaiul de iasomie este aromat şi dulce, dar, pentru că este uşor acid, nu trebuie consumat pe stomacul gol, pentru a se evita arsurile gastrice.

Menţine sănătatea cardiovasculară

Pentru persoanele cu rude care au avut de-a lungul timpului probleme cardiovasculare, consumul de ceai de iasomie ajută în prevenirea unor astfel de neplăceri. Compuşii din compoziţia sa sunt un factor-cheie în inhibarea depunerii colesterolului „rău“ (LDL) pe artere. Astfel, ceaiul de iasomie ţine sub control nivelul colesterolului şi a tensiunii arteriale şi previne, de asemenea, stresul oxidativ. Datorită antioxidanţilor care să găsesc în ceai, licoarea scade riscul de infarct miocardic.

Află pe clicksanatate.ro 7 afecţiuni în care îţi este util uleiul esenţial de iasomie!

Ce trebuie să ştii despre adaosul de zahăr

Acidul folic previne malformaţiile fătului

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite